Translate

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνας δρόμου στον πάγο για να σώσουν τις φάλαινες


Αγώνα δρόμου για να σώσουν τουλάχιστον 100 φάλαινες μπελούγκα που έχουν παγιδευτεί στα παγωμένα στενά Σινιαβίνσκι στη ρωσική άπω ανατολή, στη θάλασσα του Μπέρινγκ.

Οι φάλαινες παγιδεύτηκαν όταν πάγωσε ο δίαυλος προς την ανοικτή θάλασσα και οι τοπικές αρχές κάλεσαν ένα παγοθραυστικό για να ανοίξει το δρόμο προς τη σωτηρία για τα συμπαθή θηλαστικά.



Αν και το παγοθραυστικό θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 μερόνυχτα για να φτάσει στο σημείο, οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι η μικρή τρύπα στον πάγο που αποτελεί και τη μόνη διέξοδο προς την επιφάνεια ώστε να αναπνέουν τα ζώα μπορεί να παγώσει ανά πάσα στιγμή, οδηγώντας τις φάλαινες σε θάνατο από ασφυξία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες φάλαινες παγιδεύονται στους πάγους. Αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, αναφέρουν τουλάχιστον 1000 που είχαν παγιδευτεί στη Γροιλανδία το 1915 και περίπου 3000 περίπου στο ίδιο μέρος το 1955, δυστυχώς με κακό τέλος...

Μέχρι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε αν τελικά ο άνθρωπος κατάφερε να σώσει τις φάλαινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.