Translate

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Θεραπεία για ακρωτηριασμένους η κατάδυση


Ο Χαλίλ Τζαντίλι, ένας έφηβος που τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του, έγινε ο πρώτος ακρωτηριασμένος στον αραβικό κόσμο που έλαβε την πιστοποίηση του αυτοδύτη και έγινε και το κεντρικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ "Ο Δύτης της Γάζας", το οποίο προβλήθηκε σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς. "Στόχος ήταν να σπάσουμε τα στερεότυπα που αφορούν στους συνανθρώπους μας με αναπηρία", σημείωσε η Σάμα Τσακάκι, υπεύθυνη του προγράμματος εκπαίδευσης των αυτοδυτών. 


Εκατοντάδες ακρωτηριασμένοι από τον ακήρυχτο πόλεμο στη Γάζα, μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις και να αποκτήσουν νέα προσθετικά μέλη.

Ομάδες γιατρών και οργανώσεων αποκατάστασης των πολυτραυματιών αναλαμβάνουν το κόστος αποκατάστασης των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι έφηβοι.
Προκειμένου να εξοικειωθούν με τα προσθετικά άκρα τους, οι θεράποντες σκέφτηκαν να μυήσουν τους νεαρούς στην αυτόνομη κατάδυση. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Εκτός από την κατακόρυφη βελτίωση της ψυχολογίας τους και της αυτοπεποίθησής τους, οι νέοι αυτοδύτες ένιωσαν τα μοναδικά συναισθήματα που προσφέρει η θάλασσα και την αίσθηση ελευθερίας του απέραντου γαλάζιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.