Translate

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στον Τιτανικό


Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το ναυάγιο του Τιτανικού, δείχνουν ίχνη από ανθρώπινα λείψανα διεσπαρμένα στο βυθό, με την πιθανότητα να υπάρχουν ακόμα περισσότερα στο εσωτερικό του.


Φωτογραφία που τραβήχτηκε σε αποστολή το 2004 δείχνει ένα ζευγάρι παπουτσιών και ένα παλτό, σε θέσεις που καταδεικνύουν ότι κάποτε ένας άνθρωπος ακολούθησε το διάσημο πλοίο στην πορεία του στην άβυσσο. 


Σε αποστολή του 2010 το μη επανδρωμένο υποβρύχιο ανέσυρε ένα δαχτυλίδι με κομμάτι από το δάχτυλο που το φορούσε, μια μακάβρια ανακάλυψη που ανάγκασε τους επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας να χαρακτηρίσει το σημείο που βρέθηκε ως "εκτός ορίων" για μελλοντικές αποστολές, από σεβασμό στα 1517 θύματα του ναυαγίου. Οι ίδιοι αποφάσισαν να θάψουν το εύρημα στο βυθό και να μην το ανασύρουν στην επιφάνεια. 


Ο Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος έχει "επισκεφθεί" το ναυάγιο 33 φορές δήλωσε ότι ποτέ του δεν είδε ανθρώπινα λείψανα, αν και η ύπαρξη παπουτσιών και άλλων προσωπικών αντικειμένων είναι ίσως τα μόνα "πειστήρια" που πιστοποιούν ότι εκείνο το βράδυ της 14ης προς την 15η Απριλίου του 1912, πολλά θύματα παρασύρθηκαν στην άβυσσο. 




Αρχαιολόγοι πάντως επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν κόκαλα στο ίζημα του βυθού, καθώς η απουσία οξυγόνου και ρευμάτων "ευνοεί" τη διατήρησή τους. 


Διαβάστε εδώ: http://www.newsday.com/news/nation/officials-human-remains-at-titanic-shipwreck-site-1.3661789

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.