Translate

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δύτες βρήκαν χαμένη πόλη των Μάγια


Θυμίζει ταινία με τον Ιντιάνα Τζόουνς, η πραγματικότητα όμως ξεπερνάει το Χόλιγουντ. Μια χαμένη πόλη των Μάγια, η οποία βρίσκεται στον πυθμένα μιας λίμνης στη Γουατεμάλα συναρπάζει τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς. Πρόκειται για την πόλη Σαμαμπάζ, στη λίμνη Ατιτλάν, 230 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.


Το 2009 ομάδα αυτοδυτών εξερευνούσε την ηφαιστειογενή λίμνη, ψάχνοντας για στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τους μύθους για την ύπαρξη μιας πόλης που χάθηκε κάτω από τα νερά της πριν από 2.000 σχεδόν χρόνια.




Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν βρήκαν πλήθος καθημερινών αντικειμένων, αλλά και μεγαλιθικών μνημείων, δρόμων και λαξευμένων βράχων. Η επικρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η πόλη ήταν λατρευτικό κέντρο των Μάγια και λόγω ηφαιστειακής έκρηξης, σεισμού ή κατολίσθησης, καταποντίστηκε σε βάθος 25 περίπου μέτρων το 250 μ.Χ.




Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η παρααγωγή ενός ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τις έρευνες και καταγράφει τα σενάρια για τη Σαμαμπάζ. 


Δείτε εδώ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.