Translate

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το τσιμεντένιο τέρας των ναζί έγινε σύγχρονος πύργος


Ένας πύργος συλλογής βρόχινου νερού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε και από τους ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετατράπηκε σε πολυτελή κατοικία, 70 και πλέον χρόνια μετά την ανέγερσή του. 




Στο χωριό Στινοκέρζελ του Βελγίου, ο ύψους 30 μέτρων πύργος εκτείνεται σε έξι επίπεδα και κατασκευάστηκε από το 1938 μέχρι το 1941. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του '90 για τις ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών της εποχής.




Αρχιτεκτονικό γραφείο ανέλαβε την ολοκληρωτική μετατροπη του πύργου σε πολυτελή κατοικία, η οποία εκτός από την απεριόριστη θέα, παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους ιδιοκτήτες του.


Η μετασκευή των τσιμεντένιων τεράτων που άφησαν οι ναζί ως αρχιτεκτονική.... κληρονομιά στην ανθρωπότητα, αποκτά όλο και περισσότερους θιασώτες, καθώς στη Νορμανδία, αλλά και στο Βερολίνο και αλλού, μπούνκερ και πυροβολεία που δεν κρίθηκαν ως ιστορικά διατηρητέα έχουν μετατραπεί σε σπίτια που δεν τα κουνάει ούτε... σεισμός. 


Δείτε εδώ: http://bham.be/?page_id=218





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.