Translate

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 23-28 Απριλίου 2012


Επιδημία αυτοκτονιών
Σε μάστιγα έχουν πλέον εξελιχθεί οι αυτοκτονίες, καθώς τέσσερις ακόμα συνάνθρωποί μας έθεσαν τέλος στη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες. «Δε μου αρέσει η ζωή που μας αναγκάζουν να ζούμε» έγραψε ένας από τους αυτόχειρες στο σημείωμα που άφησε. Η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους στην απελπισία και η κατάθλιψη τείνει να παγιωθεί ως εθνικό σπορ.

Καλπάζει η ανεργία
Αν επαληθευτούν οι εφιαλτικές εκτιμήσεις, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1,25 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2012, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 25% επί του εργατικού δυναμικού. Όσο οι κυβερνώντες εμμένουν στην εφαρμογή του Μνημονίου που έχει αποδειχθεί στην πράξη αποτυχημένο και δεν προσφέρεται καμία προοπτική ανάπτυξης, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

 Ολλανδική κρίση
Ράπισμα σε εκείνους που θεωρούσαν ότι η κρίση είναι φαινόμενο που πλήττει μόνο τις «απείθαρχες» οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου είναι η είδηση ότι κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ολλανδίας. Για «δικτάτορες των Βρυξελλών» κάνει λόγο ο ακροδεξιός ηγέτης Γκερτ Βίλντερς, ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό μιλούσε για «τεμπέληδες Έλληνες». Στην… πρέσα πλέον και οι πιο πιστοί… σύμμαχοι του Βερολίνου.

Μειώσεις επί μειώσεων
Μέχρι και 35% η μείωση στο μισθό δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, με την υπογραφή ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Μετεκλογικά, η τάση αυτή θα γενικευθεί και θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν όσων έχουν ακόμα απασχόληση. Τι κι αν «φωνάζουν» παράγοντες της αγοράς ότι η μείωση των αποδοχών δεν οδηγεί σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά αντίθετα οδηγεί στη συρρίκνωση της κατανάλωσης και στην καχεξία της οικονομίας; Το νέο… Ευαγγέλιο ονομάζεται Μνημόνιο.

Χειμώνας για τα Μουσεία
Άκαρπη τελικά η συνάντηση των υπαλλήλων φύλαξης αρχαιολογικών χώρων με το υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι η Ακρόπολη και εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία σε όλη τη χώρα κλείνουν από τις 2:30 το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα, όπως προβλέπεται στο χειμερινό ωράριο. Μια χώρα που βάζει τον πολιτισμό στο περιθώριο, δεν μπορεί να ελπίζει και πολλά…

Η Ιστορία δεν… ξεγράφεται
Ο «συνωστισμός» των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922 και η«απώθηση» των Ιταλών το 1940, όροι που περιέγραφαν τα αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα στα βιβλία της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, θα αλλάξουν στα νέα βιβλία που θα δοθούν στους μαθητές το Σεπτέμβριο. Άγνωστο βέβαια παραμένει αν θα είναι σε φωτοτυπίες ή DVD. Η σύγκρουση διαφόρων ιδεολογικών σχολών ιστοριογραφίας έχει ως θύμα την αντικειμενικότητα που… «συνωστίζεται» στις παρυφές της αντικειμενικότητας.

Κλικ στου Αιγαίου τα μπλουζ


CREDIT PHOTO:  © Nicholas Samaras | Underwater Photography
Διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας κέρδισε με το «κλικ» του ο Θεσσαλονικιός Νικόλας Σαμαράς, προβάλλοντας τις ομορφιές των βυθών του Αιγαίου. Μια νότα αισιοδοξίας στη μουντή καθημερινότητα, αλλά και η καλύτερη διαφήμιση για τον ενάλιο πλούτο της πατρίδας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.