Translate

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τέλος στα... πορτοφόλια φέρνουν τα κινητά τηλέφωνα



Τέλος στα πορτοφόλια και τις πιστωτικές κάρτες θα βάλουν τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ. Τα «ψηφιακά πορτοφόλια», όπως ονομάζονται τα κινητά που επιτρέπουν χρηματικές συναλλαγές και αγορές αγαθών με τη χρήση ειδικού κρυπτογραφημένου λογισμικού θα είναι πλέον ο κανόνας μέχρι το 2020, όπως επεσήμαναν κορυφαίοι αναλυτές της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών. 

«Τι είναι το πορτοφόλι σήμερα;» αναρωτήθηκε ο Χαλ Βέριαν, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Google: «Είναι ένα αντικείμενο στο οποίο χωρούν στοιχεία ταυτότητας, μετρητά και πιστωτικές κάρτες, υπηρεσίες δηλαδή που άνετα μπορούν να αντικατασταθούν από την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία».

Αν και η χρήση κινητών για πληρωμές έχει ήδη εφαρμοστεί σε κάποιες περιπτώσεις, η κύρια ανησυχία των χρηστών έγκειται στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ευκολία της χρήσης. «Με τα μετρητά μπορεί κάποιος να αγοράσει ό,τι θέλει, χωρίς να φανεί η ταυτότητά του. Με το κινητό είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, αφού θα καταγράφεται η συναλλαγή, ο τόπος και ο χρόνος της», εξηγεί ο Άαρον Σμιθ που επιμελήθηκε της έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το «ψηφιακό πορτοφόλι» θα αποτελέσει πραγματικότητα μέχρι το 2020.

Το στοίχημα δεν είναι μόνο αν θα πειστούν οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν τα πορτοφόλια τους, αλλά και αν οι ίδιες οι εταιρείες και οι τράπεζες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες θα προωθήσουν το «ψηφιακό πορτοφόλι» εις βάρος των κερδών τους, σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας.
ΠΗΓΗ: Pew Research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.