Translate

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επίλογος στην εξαφάνιση αυτοδύτη πριν 26 χρόνια

Το 1985 ο έμπειρος αυτοδύτης Πίτερ Ντέβοου εξαφανίστηκε σε μια κατάδυση στον Καναδά, χωρίς να αφήσει κάποιο ίχνος, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους συνδύτες του.

Εφημερίδα της εποχής, με το άτυχο θύμα

26 χρόνια μετά, το μυστήριο λύθηκε, καθώς δύο ψαράδες έπαθαν σοκ όταν ανέσυραν το λείψανο του άτυχου αυτοδύτη, μαζί με τον εξοπλισμό κατάδυσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην οικογένειά του να "κλείσει" μια ανοιχτή πληγή που τους βασάνιζε για δυόμισι δεκαετίες.

Η καταγραφή του καταδυτικού ατυχήματος έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για όσους ασχολούνται με τις καταδύσεις. Ο άτυχος νέος ήταν παραπληγικός, μετά από αυτοκινητικό ατύχημα και είχε βουτήξει με τον αδελφό του. 

Σε κάποια στιγμή, από απροσεξία υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες για έμπειρο δύτη λάθος: Η μπουκάλα του άδειασε από αέρα και έσπευσε να μοιραστεί αέρα με τον αδερφό του και να ξεκινήσουν παρέα την άνοδο προς την επιφάνεια. Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημα στο ρυθμιστή αναπνοής ανάγκασε τον αδερφό του να απαλλαγεί από τη ζώνη βαρών του ώστε να ανέβει ταχύτερα πάνω, αλλά ο άτυχος Πίτερ δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει.

Παρά το ότι έψαξε να τον εντοπίσει, δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να αγνοείται για ένα τέταρτο του αιώνα. Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα βάρη και ο εξοπλισμός του Πίτερ τον κράτησαν στο βυθό και μόνο κατά τύχη τον μάζεψαν οι ψαράδες με τα δίχτυα τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.