Translate

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Η κατάδυση είναι τα νέα μου μάτια"



Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Μάικλ Μαλάρσι τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε την όρασή του στο Αφγανιστάν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, κατάφερε να αναρρώσει μερικώς, χωρίς όμως να αποκατασταθεί η όρασή του.


Με τη βοήθεια φίλων του και της divepiratesfoundation.com ο Μαλάρσι ξεκίνησε μαθήματα αυτόνομης κατάδυσης. "Είναι ανεπανάληπτο το συναίσθημα να βρίσκεσαι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας", σχολίασε ο ίδιος και συμπλήρωσε αυτοσαρκαζόμενος: "Με την εκπαίδευση έμαθα να λύνω και να δένω τον εξοπλισμό της κατάδυσης με... κλειστά μάτια".


Ο Μαλάρσι πλέον καταδύεται με τους φίλους του και απολαμβάνει τη μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που προσφέρει η θάλασσα. "Ακόμα και άνθρωποι χωρίς αναπηρία, βρίσκουν δεκάδες δικαιολογίες για να μείνουν αδρανείς. Ο τραυματισμός μου και η απώλεια της όρασης δε με σταμάτησε. Δε θέλω πια να χάνω καμία ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου στο φουλ. Η κατάδυση είναι τα νέα μου μάτια", παρατηρεί ο τυφλός δύτης. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.