Translate

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εγκληματίας του Β' Παγκοσμίου έγινε μελισσοκόμος



O ουκρανικής καταγωγής και ηλικίας 91 ετών Βλαντιμίρ Κατριούκ ζούσε μια ήσυχη ζωή σε αγρόκτημα του Καναδά, στην περιοχή του Κεμπέκ. Η μελισσοκομία τον ηρεμούσε και οι γείτονές  του έλεγαν ότι ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που όμως προτιμούσε να ζει απομονωμένος.

Ο 91 ετών Βλαντιμίρ Κατριούκ, συνεργάτης των ναζί και εγκληματίας πολέμου
Κανείς δε γνώριζε ότι ο Κατριούκ ήταν στη θέση 4 των 10 πλέον καταζητούμενων ναζί, δεδομένου ότι είχε ενεργή συμμετοχή σε σφαγές αμάχων, κυρίως γυναικόπαιδων. Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα κατέδειξαν το μέγεθος της θηριωδίας του, καθώς φάνηκε ότι πρωτοστάτησε στον εγκλεισμό των κατοίκων ενός χωριού σε έναν ξύλινο στάβλο το Μάρτιο του 1943, τον οποίο πυρπόλησε. Όσοι κατάφερναν να ξεφύγουν από τη φωτιά έπεφταν εκτελεσμένοι από το όπλο του Κατριούκ και των ομοϊδεατών του.

Αν και κατά το παρελθόν είχαν διεξαχθεί έρευνες για το ρόλο του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δεδομένου ότι είχε μεταναστεύσει από την Ουκρανία στον Καναδά το 1951, δεν είχαν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία.

Μετά την αποκάλυψη των εγγράφων, θεωρείται πιθανό να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, αν και η ηλικία του Κατριούκ μάλλον θα του επιτρέψει να πεθάνει ατιμώρητος για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.