Translate

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

F-16 "ΖΕΥΣ" - Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη... γέννησή του


Πίσω από κάθε πτήση του F-16 "ΖΕΥΣ" των Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτός από τους χειριστές και το προσωπικό εδάφους, "κρύβεται" επίσης ο κόπος και η αγωνία δύο ανθρώπων, οι οποίοι με μεράκι και πολύ ταλέντο διαμόρφωσαν την εμφάνισή του.
Για πρώτη φορά δημοσιεύονται περισσότερες από 70 φωτογραφίες από τη... "γέννηση" του αεροσκάφους βήμα-βήμα, ένα τιτάνιο εγχείρημα με πολλές παραμέτρους, ενώ ο Δημήτρης Παλάσσης και ο Αλέξης Κοντηβέης, από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του "Δία", αποκαλύπτουν και τα... μικρά μυστικά μιας τόσο δύσκολης διαδικασίας.


Ο "ΖΕΥΣ" έχει κερδίσει και τη διεθνή αναγνώριση, καθώς κατέκτησε το βραβείο «The Best Livery», το οποίο απονέμεται στο αεροσκάφος με την καλύτερη εμφάνιση air tattoo στη διεθνή διοργάνωση αεροπορικών επιδείξεων αεροσκαφών «Royal International Air Tattoo 2015» (RIAT), που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία (15-20 Ιουλίου 2015).Κάθε πτήση του F-16 "ΖΕΥΣ" της Ομάδας των Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας προσελκύει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων και όπως λέει ο Αλέξης Κοντηβέης, ο άνθρωπος που σχεδίασε το διάκοσμό του, στόχος της ομάδας που εργάστηκε νυχθημερόν για να ετοιμάσει το αεροσκάφος ήταν "να είναι ορατό στον κόσμο στο ύψος που εκτελεί, να «γράφει» κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του προγράμματος αλλά και να αφυπνίζει το λαϊκό αίσθημα… όχι το γραφιστικό. 


Ο στόχος μας ήταν να αγγίξουμε τις καρδιές του απλού κόσμου, του κόσμου που έχει ανάγκη την έννοια Πατρίδα και Ελλάδα… όπως άλλωστε το ίδιο πράγμα αποτελεί και στόχο της ομάδας ΖEYΣ".

Ο Αντώνης Αρετάκης πλένει με προσοχή τις πτέρυγες του αεροσκάφους

Το αν πέτυχαν το στόχο τους δε χρειάζεται να το αποτυπώσουμε με λέξεις. Μιλάει η καρδιά και η ψυχή του καθένα που έχει δει το F-16 "ΖΕΥΣ" της Ομάδας των Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας να πραγματοποιεί μια από τις πτήσεις του.  
Ο Γιάννης Γλυκερδάς ολοκληρώνει τη διαδικασία καθαρισμού

Πριν όμως διαβάσουμε τις απαντήσεις του Δημήτρη Παλάσση και του Αλέξη Κοντηβέη, οι ίδιοι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους της ΠΑ, εκείνους δηλαδή που δίνουν την ψυχή τους στις ιπτάμενες μηχανές, τα αεροσκάφη.

Σχολαστική η διαδικασία καθαρισμού

Αλέξης Κοντηβέης: "Όσα έζησα με τα παιδιά της 340, το προσωπικό, τους πιλότους και τον μοίραρχο, δε θα αντικατασταθούν ποτέ με κανένα εύσημο, διάκριση ή βραβείο. 

Πραγματικά, τώρα κατάλαβα γιατί η ΠΑ είναι έτη φωτός μπροστά σε ήθος και ικανότητες από τις άλλες αεροπορίες. 

Αν δεν το ζήσεις… ας μην πει κουβέντα κανείς." 

Μετά τον καθαρισμό και πριν τη διαδικασία δημιουργίας του "ΖΕΥΣ", το F-16 γίνεται του... κουτιού
Δημήτρης Παλάσσης: "Είναι υποχρέωση μου να αναφέρω και να ευχαριστήσω όλους τους συνάδελφους που εργάστηκαν υπερβάλοντας εαυτούς και πέραν του καλώς εννοούμενου καθήκοντος για την υλοποίηση του έργου:

Ασμίας (ΤΜΑ) Γλυκερδάς Ιωάννης (Επιθεωρητής APG) 

Ασμίας (ΤΟΠ) Μούμος Ανδρέας (WEAPON)

Ασμίας (ΤΟΠ) Παπαδερός Νικόλαος (WEAPON)

Σμίας (ΟΤΑΦ) Αρετάκης Αντώνιος (APG)

Σμίας (ΟΤΑΦ) Κονταράκης Εμμανουήλ (Αντιδιαβρωτική)

Σμιας (ΟΤΑΦ) Τυράκης Δημήτριος (Αντιδιαβρωτική),

καθώς και τον Σγό (Ι) Κο Στράλη Σωτήριο, Χειριστή του Demo που καθημερινά ήταν κοντά μας και μας βοήθησε με όποιο τρόπο μπορούσε (έβαψε κάποια σημεία και ο ίδιος).Μαζί με τον Σγο (Ι) Κο Θεοχαρόπουλο Λουκά, έτερο χειριστή του Demo - αναμένουμε τις νέες παρουσίες στην Ελλάδα και ανα τον κόσμο και τους ευχόμαστε πάντα ασφαλείς επιδείξεις και καλές προσγειώσεις.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ για την αμέριστη συμπαράσταση του Αρχηγείου και της Διοίκησης που μας εμπιστεύτηκε, όπως και τον Ασμχο (Ι) Κο Αντωνακάκη Αθανάσιο τότε Δκτή της 340Μ. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημήτρης Παλάσσης, Αλέξης Κοντηβέης, ΠΑ
Ο "ΖΕΥΣ" στη διεθνή διοργάνωση αεροπορικών επιδείξεων αεροσκαφών «Royal International Air Tattoo 2015» (RIAT)

Ας αφήσουμε τον Αλέξη Κοντηβέη, τον άνθρωπο που ανέλαβε τη σχεδιαστική απεικόνιση του F-16 "ΖΕΥΣ" και τον Δημήτρη Παλάσση, τον άνθρωπο που υλοποίησε το τόσο πολύπλοκο αυτό έργο να μιλήσουν οι ίδιοι για το F-16 "ΖΕΥΣ". 

Οι δύο τους, με την πολύτιμη αρωγή του προσωπικού της ΠΑ, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, το οποίο ξεχωρίζει όπου κι αν βρεθεί, εντός και εκτός συνόρων.


Πως γεννήθηκε η ιδέα για το "ΖΕΥΣ";

Αλέξης Κοντηβέης: To «Ζευς» ως αεροσκάφος επιδείξεων, υπήρχε εδώ και χρόνια συγκεκριμένα από το 2009.  

Με αυτό το όνομα σχηματίστηκε η ομάδα αυτή επισήμως πλέον ως Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς". 


Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+. Υπάγεται στη δύναμη της 340 και 343 της 115 Π.Μ. Προσωπικά έχω σχεδιάσει και τον διάκοσμο του 2ου ΔΙΑΣ όταν αυτό υπαγόταν στην 343. 


Πέρυσι μου έγινε πρόταση να φτιάξω μία πρόταση για Νέο διάκοσμο σε αεροσκάφος της 340. Έγιναν κάποια σχέδια και το τελικό αφού πέρασε από μια σειρά αλλαγών μέσω των στελεχών της ΠΑ και του ΓΕΑ καταλήξαμε στη σημερινή του μορφή. Σε κάθε στάδιο υπήρξε έγκριση και αποδοχή από το ΓΕΑ, την 115 και 340. Δημήτρης Παλάσσης: Ο Κος Κοντιβέης είχε αναλάβει τη σχεδίαση και του προηγούμενου θέματος για το Α/Φ επιδείξεων το οποίο πήρε πολύ καλές κριτικές. 


Για το λόγο αυτό του ζητήθηκε να παρουσιάσει μια πρόταση για τη νέα σεζόν. Μετά από κάποιες μικρές αλλαγές – προσθήκες που ζητήθηκαν από την ηγεσία της ΠΑ το σχέδιο εγκρίθηκε και προχωρήσαμε στην υλοποίησή του.
Πως περάσατε από την σκέψη στην πράξη;

Αλέξης Κοντηβέης: Καταρχήν να πούμε ότι  το συγκεκριμένο αποτελεί τον 3ο διάκοσμο στο ΖΕΥΣ. Στην αρχή είχαμε μια ελληνική σημαία στις CFTs, κατόπιν περάσαμε σε διάκοσμο μόνο στο ΚΣ, και συνεχίσαμε λίγο αργότερα με μερικό διάκοσμο (βαφτό πλέον) και στις CFTS (Κεραυνοί).  Ο  τότε… ΖΕΥΣ 2. 


Η αρχική σκέψη για το Νέο διάκοσμο του ΖΕΥΣ 3, προήλθε βασικά μέσα από δύο παράγοντες. Ο πρώτος ήταν η οπτική επαφή τους αεροσκάφους με τον κόσμο-Θεατή κατά τις επιδείξεις (και όχι μόνο στις καλό τραβηγμένες φωτογραφίες).


Ήθελα κάτι που να «φαίνεται» αρκετά. Έκατσα πολλές ώρες μπροστά σε βίντεο από το πρόγραμμα του ΔΙΑΣ, όπως και συμμετείχα ως θεατής στο Athens Flying Week όπου την πρώτη φορά είδα τα μειονεκτήματα του μερικού διάκοσμο στο ΔΙΑ ΙΙ. 


Ο δεύτερος παράγοντας προήλθε από την περιβόητη φράση του  Σγού (Ι) Στραλη στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, όταν κατά τη διάρκεια του demo φώναξε στους θεατές:« Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι». 

Έχοντας αυτά τα δύο πράγματα ως άξονες, προσπάθησα να ικανοποιήσω στο μέγιστο αυτές τις απαιτήσεις… Πόσο εύκολη ήταν η υλοποίηση;

Δημήτρης Παλάσσης: Η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος ήταν αρκετά δύσκολη γιατί έπρεπε να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψιν. 


Βασικό μέλημα ήταν το Α/Φ να παραμένει επιχειρησιακό ανα πάσα στιγμή αφού λόγω της αποστολής της ΠΑ δεν υπάρχει η πολυτέλεια δέσμευσης ενός σύγχρονου Α/Φ για την πραγματοποίηση αποκλειστικά αεροπορικών επιδείξεων. Για το λόγο αυτό ο χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας ήταν περιορισμένος.


Η απόχρωση των επιφανειών ήταν απαγορευτική οπότε θα έπρεπε να βρούμε μια λύση ώστε και το χρώμα που θα βάφονταν στις επιφάνειες να έχει αντοχή χωρίς να επηρεαστεί η επιχειρησιακή βαφή. 


Η μόνη λύση που είχαμε ήταν ο επίμονος και σωστός καθαρισμός των επιφανειών και η επίστρωση ειδικού υλικού (ελαστομερούς) το οποίο θα έκανε εύκολη την αφαίρεση του διάκοσμου σε οποιαδήποτε στιγμή. 


Η όλη διαδικασία έγινε σε shelter με ελάχιστα μέσα. Χρησιμοποιήθηκαν 90 μέτρα μασκών βινυλίου για τα βασικά σχήματα. 


Η προσαρμογή τους ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση λόγω της καμπυλότητας των επιφανειών (άτρακτος – cft’s κλπ) κι εκεί έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε. Ο Δίας στο κάθετο σταθερό έγινε με ελεύθερο χέρι όπως και οι κεφαλές γερακιού στις cft’s. 


Προσωπικά για εμένα ήταν ένας άθλος αφού ποτέ μου δεν είχα δουλέψει σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Η όλη διαδικασία με άγχωσε αρκετά τη στιγμή που όλοι περίμεναν να δούν το αποτέλεσμα – το οποίο πιστεύω μας δικαίωσε όλους με την αποδοχή που είχε από το κοινό.Αλέξης Κοντηβέης: Η υλοποίηση ήταν πίστευτα δύσκολη… Μπορεί ο απλός κόσμος να θεωρεί αυτονόητα κάποια πράγματα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν. 

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η εντολή ήταν για μερικό διάκοσμο (πτέρυγες, ράχη και ΚΣ). 


Δεν γινόταν ολόσωμο για πολλούς λόγους, όπως πχ το αεροσκάφος είναι άκρως επιχειρησιακό, πετά κανονικά σε κάθε εκπαίδευση και φυσικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε επίπεδο μονάδας μέσα σε ένα σέλτερ με ελάχιστο φως και μέσα. Ήθελε ΕΑΒ. 

Να ξεβαφτεί κανονικά, να «αδειάσει» και να βαφτεί σε ατόφια επιφάνεια. Όπως γίνεται σε άλλα DEMO… Σε ένα άκρως επιχειρησιακό και μάχιμο Blk52…κάποια πράγματα στο αεροσκάφος αυτό, δεν αγγίζονται κι από την άλλη δεν περισσεύει κανένα αεροσκάφος για να  θυσιαστεί προς χάριν του θεαθήναι και μόνο. 


Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Ίσως στο μέλλον και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ΠΑ να μπορέσει να δημιουργήσει ένα Ατόφιο Demo, όπως έχουν οι άλλες αεροπορίες. Και μακάρι βέβαια. 


Στο σχέδιο έγιναν αρκετές αλλαγές, κυρίως προσθήκες, επιθυμίες και απόψεις ανθρώπων της ΠΑ. 


Εισακούστηκε και η επιθυμία του ίδιου του Α/ΓΕΑ που όπως είχα μάθει είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο νέο εγχείρημα όπως και σε όλη την προσπάθεια γενικότερα.


Δεν περνάμε απλώς ένα χρώμα επάνω από την επίστρωση Ηaveglass… είναι απαγορευτικό. Έπειτα το σχέδιο έπρεπε να φτιαχτεί με τέτοια προοπτική ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με μάσκες από ένα άτομο (άλλος ένας περιορισμός).


Καταφέραμε με πολύ κόπο να βγάλουμε όλο το διάκοσμο μόνο με 90 τρέχοντα μέτρα σε μάσκες.


Και δεν ήταν μόνο αυτά… υπήρχε ο χρονικός περιορισμός να ετοιμαστεί το αεροσκάφος σύντομα (μέσα σε 20 μέρες), να δοκιμαστεί σε αντοχές, να διορθωθεί… όλα αυτά με προσωπικό 3-4 ατόμων (εξαιρετικά παιδιά, που έδωσαν τα πάντα). 


Περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν. 

O αρχιμηχανικός της 340Μ Σγος (ΜΑ) Βασίλειος Γαβαλάκης 

Από ένα απλό σχέδιο… να συνυπολογιστούν χίλιοι δυο παράγοντες για μικρό κόστος και γρήγορη παραγωγή χωρίς να χάσουμε εικόνα. 


Πιστεύω ότι αυτό το εγχείρημα μόνο ένας μπορούσε να το εκτελέσει στην πράξη με επιτυχία κι αυτός ήταν ο Δημήτρης Παλάσσης, στέλεχος της ΠΑ. 

Διότι το βάψιμο ήθελε να είσαι και εξαιρετικός μοντελιστής ταυτόχρονα… ώστε να ξέρεις πώς να χειριστείς τις μάσκες, και τα χρώματα ανά επίπεδο. 


Δεν σας κρύβω… μέχρι και ο πιλότος ο Σγος (Ι) Στράλης βοήθησε. Βράχος δίπλα μας ο Ασμχος (Ι) Αθανάσιος Αντωνακάκης τότε μοίραρχος της 340… προσέφερε τα πάντα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο μας.  


Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά; 

ΟΧΙ… δεν μπορούμε ολόσωμο βάψιμο, και αν πρέπει να σχεδιαστεί κάτι πρέπει να λύσεις πυθαγόρειο θεώρημα ώστε αυτό που σκέφτηκες, να είναι εφαρμόσιμο σε ένα σκοτεινό σέλτερ, με 1-2 άτομα, χωρίς ειδικό εξοπλισμό και συνθήκες.


Ιδέες πολλές και ευφάνταστες υπάρχουν…. εφαρμόσιμες είναι; Για μένα και όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ήταν Άθλος… 

ΟΛΟΙ μας εργαστήκαμε, σχεδιάσαμε και προσφέραμε, αφιλοκερδώς. 


Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό… Τι θέλατε να πετύχετε;


Αλέξης ΚοντηβέηςΈνα αεροσκάφος που να είναι ορατό στον κόσμο στο ύψος που εκτελεί, να «γράφει» κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του προγράμματος αλλά και να αφυπνίζει το λαϊκό αίσθημα… όχι το γραφιστικό.  


Σαφώς μπορούσα να φτιάξω κάτι πιο ΕΛΙΤ στα πρότυπα άλλων Demo… (άλλωστε 21 χρόνια στο χώρο των γραφικών τεχνών μου δίνουν άπειρες λύσεις και ιδέες). Δεν το έκανα… Δεν ήθελα να ικανοποιήσω μια μικρή μερίδα «κριτών» τέχνης. Ο στόχος μου ήταν να αγγίξω τις καρδιές του απλού κόσμου, του κόσμου που έχει ανάγκη την έννοια πατρίδα και Ελλάδα… όπως άλλωστε το ίδιο πράγμα αποτελεί και στόχο της ομάδας ΖEYΣ.  


Ο χειριστής του F-16 "ΖΕΥΣ" Σγος(Ι) Σωτήριος Στράλης 

Πείτε για τις λεπτομέρειες: Πόσο διάρκεσε η διαδικασία, πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε, τα συναισθήματά σας όταν βάλατε την τελευταία "πινελιά"…

Αλέξης ΚοντηβέηςΔεν  ήμουν παρών στη τελευταία πινελιά …αλλά στη μέση της διαδικασίας. 

Όπως και να’χει όμως, δεν είναι λίγο να βλέπεις αυτό που έκανες σε ένα άψυχο χαρτί, ολοζώντανο μπροστά σου.  

Στα αριστερά ο Σμηνίας Αντώνιος Αρετάκης και πάνω στην πτέρυγα ο Δημήτρης Παλασσης 

Αλλά γι’αυτό καλύτερα να αφήσουμε τον Δημήτρη να μας πει περισσότερα διότι ξέρω ότι έβαφε μόνος του μέχρι τις 4 τα ξημερώματα… κι αυτός έζησε την διαδικασία και όλο το βάρος της εκτέλεσης. 


Δημήτρης Παλάσσης: Η διαδικασία βαφής διάρκεσε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ξεκινήσαμε μέσα στον Ιούνιο και το ωράριο σχεδόν καθημερινά ήταν 12-14 ώρες. 


Σκοπός μας ήταν όλες οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.


Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την όλη διαδικασία ‘’μυστική’’ μέχρι την επίσημη παρουσίαση. Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν δύσκολο να φανταστούμε το τελικό αποτέλεσμα, μέχρι να βγει η τελευταία μάσκα, η τελευταία χαρτοταινία. 


Συνειδητοποιήσαμε όλοι τι είχαμε κάνει τη στιγμή που βγήκε το Α/Φ από το καταφύγιο για την πρώτη πτήση. Εκεί μας έφυγε όλη η συσσωρευμένη κούραση και το άγχος...


Σας ικανοποιεί η αποδοχή από το κοινό της δουλειάς σας;

Αλέξης ΚοντηβέηςΦυσικά… αυτός ήταν ο στόχος μου… 

Το βλέπω παντού και ειδικά φέτος στο Athens Flying Week, από την στιγμή που ανακοινώθηκε η διέλευση,  ο κόσμος όλος είχε στρέψει το βλέμμα του ψηλά… το ένιωθες, το άκουγες… 


Ξαφνικά είδα μια ογκώδη μάζα κόσμου, να εγκαταλείπει τα πάντα, περίπτερα, κουβέντες κτλ...και να συσσωρεύεται στα κάγκελα! Άδειασε ο τόπος όλος πίσω. 


Τα υπόλοιπα γνωστά! Ειδικά όταν πλάγιαζε ο Σωτήρης, άκουγες "Να! να, η σημαία μας, κοίτα!"


Πιστεύω ότι το απόλαυσε ο κόσμος όπως έπρεπε. 

Αυτό μου φτάνει…Δημήτρης Παλάσσης: Η αποδοχή του κόσμου είναι και η ανταμοιβή μας.Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα η αντίδρασή τους στις επιδείξεις, καθώς και τα σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Υπάρχουν βέβαια και αρνητικές κριτικές όσο αφορά κάποια λάθη που έχουν παρατηρηθεί, όμως πραγματικά όλοι μας προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Στο μυαλό μας είχαμε κάτι το οποίο  θα μας έκανε περήφανους ως Έλληνες – κάτι το οποίο δε θα μας έκανε σε καμία περίπτωση να νιώσουμε ‘’λιγότεροι’’ από παρουσίες άλλων χωρών.Ο "ΖΕΥΣ" ως «πρεσβευτής» της ΠΑ και της Ελλάδας: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε;


Δημήτρης Παλάσσης: Αυτό που θέλαμε να νιώσει ο κόσμος με την παρουσία του Α/Φ και τους άψογους χειρισμούς των Ιπτάμενων μας ήταν το αίσθημα της περηφάνιας, της αισιοδοξίας για το μέλλον και της ασφάλειας. 


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι πάντα δίπλα και στην υπηρεσία του πολίτη. Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω, θα κάνατε κάτι διαφορετικό;

Δημήτρης Παλάσσης: Γνωρίζω τον κ. Κοντηβέη αρκετά χρόνια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ταλέντο και τον τρόπο που σκέπτεται. 


Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά, γιατί όλοι μας το κάναμε από αγάπη προς την ΠΑ. 

Οπότε δε θα έκανα κάτι διαφορετικό και από την πλευρά μου.Αλέξης ΚοντηβέηςΟΧΙ… πάλι το ίδιο θα έκανα… κι ας έχω νέες ιδέες για κάτι διαφορετικό στο θέμα. 


Κι αυτό το απέδειξε η πορεία. 


Διεθνείς διακρίσεις κ.λπ. Πείτε μας για τα «εύσημα» του "ΖΕΥΣ" σε διεθνείς εκθέσεις κ.λπ.

Αλέξης Κοντηβέης: Η σημαντικότερη διάκριση ήταν στο RIAT (Air Tattoo 2015) όπου το Best Livery (Καλύτερη εμφάνιση διακόσμησης αεροσκάφους).  


Προσωπικά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι θα είχε και τέτοια επιτυχία… 


Ξαφνικά ήρθε και δεν το κρύβω με χαροποίησε ιδιαίτερα και όχι μόνο εμένα αλλά όλους. 


Από την ΠΑ μέχρι και τον απλό κόσμο. 
Δημήτρης Παλάσσης: Η απήχηση που είχε το Α/Φ ‘’ΖΕΥΣ’’ στο εξωτερικό ήταν εμφανής. Αφιερώθηκαν άρθρα στον τύπο, έγιναν φωτογραφήσεις από επαγγελματίες κλπ. Αποκορύφωμα ήταν η βράβευση στο Air Tattoo Show, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις αεροπορικών επιδείξεων παγκοσμίως. 


Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη -  η καλύτερη ηθική ανταμοιβή.


Στράλης, Κοντηβέης, Αντωνακάκης, Προκοπίου, Ζάρλας11 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια...Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ το κοιτάω και πλημμυρίζω από υπερηφάνεια...Άψογος σχεδιασμός και έμπνευση, άψογη εκτέλεση και δημιουργία. Όλα αυτά μαζί και με τα "χέρια" του Σγου Στράλη το κάνουν να ξεχωρίζει σε όσους ουρανούς πετάει... Αισθάνομαι υπερήφανος που τους γνωρίζω όλους. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπραβο σε ολουςσας μας κανετε για μια ακομη φορα Υπερηφανους Παιδια..να ειστε καλα παντοτε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είμαι υπερήφανος για όλη την ομάδα και τη δουλειά που έχετε κάνει,να έχετε πάντα υγεία,ευχή καί όνειρο μου να γίνει σμήνος ο ΖΕΥΣ μέσα σε δύσκολους καιρούς ,θερμά συγχαρητήρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτό το καλλιτεχνικό αριστούργημα είναι πιστεύω μοναδικό στον κόσμο.Συγχαρητήρια και στα παιδιά της ομάδας ΖΕΥΣ. Ιδιαίτερα στο ΣΓΟ Σωτήρη Στράλη που σαν Θείος του που είμαι δάκρυσα πολλές φορές από υπερηφάνεια ο θεός να σας προστατεύει!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τέλειο!!!!!!
  Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ενταξει η εμφανιση του δεν υπαρχει!!!!!!!!like και μονο like............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χρόνια πολλά στα παλικάρια μας ....εύγε λεβέντες μου, τα μάτια πλημμυρίζουν από συγκίνηση...ο θεός δίπλα σας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.