Translate

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 1-7 Απριλίου 2012


Πολιτική αυτοκτονία
Συγκλόνισε το πανελλήνιο και έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση για το απονενοημένο διάβημα του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στη Βουλή των Ελλήνων. «Η αυτοκτονία του πατέρα μου ήταν μια απολύτως συνειδητή πολιτική πράξη», δήλωσε η κόρη του. Ανερμάτιστες τοποθετήσεις, ερμηνείες και εκτιμήσεις στα τηλεπαράθυρα από επαγγελματίες της πολιτικής, κατέδειξαν για μια ακόμα φορά το βαθύ χάσμα που χωρίζει την ηγεσία της χώρας από το λαό.

Μια συγγνώμη αξίας 150 δις
Με μια «συγγνώμη», χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η ναζιστική κατοχή «κλειστό θέμα». Ο Μανώλης Γλέζος χαρακτήρισε ανιστόρητη και ψευδή την τοποθέτηση της Γερμανίας και συμπλήρωσε πως «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται». Οι ευθύνες πάντως βαρύνουν διαχρονικά και τις ελληνικές κυβερνήσεις που προτίμησαν να παραμείνουν αδρανείς, καθώς ουδέποτε διεκδίκησαν όσα δικαιούται ο λαός που πλήρωσε με βαρύτατο τίμημα σε αίμα τη βαρβαρότητα των Γερμανών.

Δημόσια Επιχείρηση Ημετέρων
Σαν να μη πέρασε μια μέρα και… δύο μνημόνια, ο αποτυχημένος πάλαι ποτέ τσάρος της Οικονομίας και νυν -εξίσου αποτυχημένος- υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου βολεύει από το «παράθυρο» τους δικούς του, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Στο πόδι και εν κρυπτώ, το όργιο ρουσφετιών και αδιαφάνειας συνεχίζεται από τους ίδιους που μας έφεραν στην καταστροφή. Ντροπή.

Τριτοκοσμικά… ελληνόπουλα
Η Unicef είναι συνυφασμένη με το έργο που προσφέρει σε τριτοκοσμικές χώρες, αυτή τη φορά όμως τα φώτα πέφτουν στην Ελλάδα. Σχεδόν 500 χιλιάδες ελληνόπουλα ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας και παρότι, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Unicef στην Ελλάδα Λ. Κανελλόπουλος, έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες, η φτώχεια δε μειώθηκε, γιατί δεν κατανέμονται σωστά οι πόροι. Την ίδια ώρα ΑμεΑ έχουν μείνει εδώ και ένα χρόνο χωρίς νοσήλια, σε μια χώρα που διολισθαίνει καθημερινά στο σκοτάδι της κοινωνικής ζούγκλας.

Κόλαση και Παράδεισος
Εκτόξευση της ανεργίας στην Ελλάδα και ρεκόρ απασχόλησης στη Γερμανία. Βίοι αβίωτοι δίχως μέλλον για εκατομμύρια ανθρώπους που συνθλίβονται στη μέγγενη της σκληρής και χωρίς προοπτική ανάκαμψης λιτότητας που μαστίζει τη χώρα μας. Το σκληρό πόκερ πάντως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνεχίζεται και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι 700.000 περίπου μικρομέτοχοι, οι οποίοι ήδη έχουν απωλέσει έως και το 95% της αξίας των επενδύσεών τους.

Φόροι ιδιοκατοίκησης και άλλα φαιδρά
Σχέδιο επιβολής φόρων σε όσους διαμένουν σε δικά τους σπίτια απεργάζονται οι ιθύνοντες νόες, με απώτερο στόχο να υποχρεωθούν οι πολίτες στη μαζική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων έναντι πινακίου φακής. Αυξήσεις, νέες καταργήσεις φοροαπαλλαγών και επιπλέον φόροι βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο μετεκλογικό μενού, κάτι που αποσιωπάται τεχνηέντως, μην… «κόψει» η προεκλογική σούπα των υποσχέσεων για… φύκια και μεταξωτές κορδέλες από την πλειοδοσία υποσχέσεων των κομμάτων.

Πετρέλαιο-φωτιά
Ο επόμενος χειμώνας θα είναι βαρύτερος και σίγουρα πιο κρύος, καθώς η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα επιφέρει αύξηση έως και 50% στην τιμή του. Αν φέτος πολλοί συνάνθρωποί μας πολέμησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με κουβέρτες και… αγκαλιές, από τον Οκτώβριο του 2012 θα «επιστρατευθούν» ακόμα και οι… φουφούδες της γιαγιάς. Επιστροφή στο παρελθόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.