Translate

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι σβησμένες φωτό στο facebook μένουν... εκεί



Άλλη μια ένδειξη της διαβόητης προχειρότητας με την οποία το facebook αντιμετωπίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαχείριση των πληροφοριών που αναρτούν οι χρήστες στην ιστοσελίδα ήρθε στην επιφάνεια, μετά την αποκάλυψη ότι οι προσωπικές φωτογραφίες παραμένουν προσβάσιμες ακόμα και αν ο ίδιος ο χρήστης τις σβήσει από το προφίλ του.


Αν και οι φωτογραφίες που «σβήνει» ο χρήστης δεν εμφανίζονται πλέον στο προφίλ του, παραμένουν διαθέσιμες σε εκείνους που διαθέτουν την ακριβή διεύθυνσή της στο Διαδίκτυο. Συνεπώς, αν κάποιος είχε στείλει μέσω μηνύματος την ηλεκτρονική  διεύθυνση που βρίσκεται ένα άλμπουμ, ή ακόμα και μια συγκεκριμένη φωτογραφία, το αποτέλεσμα είναι να είναι ορατή. Σε πολλές ιστοσελίδες οργανώσεων προστασίας του απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων καταγράφονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις φωτογραφιών που αφαιρέθηκαν από τους χρήστες ακόμα και τέσσερα χρόνια πριν και όμως παραμένουν προσβάσιμες σε τρίτους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η ανάρτηση φωτογραφικού κυρίως υλικού είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η επαγγελματική θέση, ή η οικογενειακή γαλήνη εκείνων που αν και θεώρησαν ότι το είχαν «σβήσει», ήταν ακόμα διαθέσιμο σε τρίτους.

Εκπρόσωπος της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το λογισμικό διαχείρισης αρχείων και αποθήκευσης που χρησιμοποιεί η εταιρεία «δεν αφαιρεί τελείως τις φωτογραφίες που σβήνει ο χρήστης, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα. Σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την αποθήκευση δεδομένων, μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες, σε νέα συστήματα, τα οποία θα σβήνουν τελεσίδικα το υλικό που δε θέλει πλέον ο χρήστης μετά από παρέλευση 45 ημερών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.