Translate

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 6-11 Φεβρουαρίου 2012


Κράχτης για… φιέστα ο φράχτης 
Με επικοινωνιακά… ταρατατζούμ, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ κ. Παπουτσής παρέστη στη θεμελίωση του διαβόητου φράχτη που υποτίθεται ότι θα ανακόψει τις ορδές εξαθλιωμένων που περνούν τα σύνορά μας στον Έβρο. Η Ε.Ε. πάντως δεν πείστηκε από τις… πριονοκορδέλες του υπουργού και εκπρόσωπος της κοινοτικής επιτρόπου για τη μετανάστευση Σεσίλια Μάλστρομ δήλωσε ότι η Κομισιόν δε θα χρηματοδοτήσει το έργο, καθώς το θεωρεί χωρίς νόημα. Οι αριθμοί πάντως δείχνουν ότι τα καραβάνια των προσφύγων παραμένουν αμείωτα, απλά αλλάζοντας… δρομολόγια, παρά την παρουσία της Frontex.

Εκεί πρόστιμο, εδώ… μούγκα 
Άλλο ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται με το πρόστιμο ύψους 16,6 εκ. ευρώ που επέβαλλαν σε εταιρεία ορθοπεδικών ειδών οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, επειδή λάδωσαν με 6,8 εκ. ευρώ Έλληνες γιατρούς για να προτιμούν τα προϊόντα της. Αυτό είναι το παράδοξο της ελληνικής διαφθοράς: Όπως και στην περίπτωση της Siemens, τιμωρούνται παραδειγματικά εκείνοι που τα έδωσαν, αυτοί όμως που τα…. τσέπωσαν παραμένουν… άρχοντες.


Πνίγηκε η Ηλεία 
Μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές που σάρωσαν το νομό Ηλείας το 2007 και τους σεισμούς του 2008, ήρθαν τώρα οι πλημμύρες. Έρμαια της εγκληματικής αδιαφορίας του μορφώματος που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται «κράτος» οι πολίτες, μια κάτοικος νεκρή από πνιγμό στο… βουνό και μεγάλες ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο στις πυρόπληκτες περιοχές, παρά το ότι λεφτά -από το ταμείο Μολυβιάτη στο οποίο συνεισέφεραν χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι πολίτες- υπάρχουν. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος; Βεβαίως! Τα… σύννεφα που φέρνουν βροχή…

Μισθοί στην… πρέσα 
«Δίαιτα κάνεις; Έχεις μείνει… μισθός». Άρχισαν τα ευφυολογήματα που προσπαθούν να διασκεδάσουν τη θλίψη και την οργή που αισθάνονται όσοι Έλληνες έχουν ακόμα δουλειά, καθώς τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία ανεβάζουν το ποσοστό πάνω από το 20%, ή περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας. Οι αποδοχές θα έχουν πλέον τη μορφή… φιλοδωρήματος, την ώρα που οι φοροαφαιμάξεις εντείνονται χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό και το κόστος ζωής θα παραμείνει σε επίπεδα… Έβερεστ. Εξαθλίωση για μεγάλο ποσοστό πληθυσμού, το βιοτικό επίπεδο καταβαραθρώνεται και οι συνέπειες των αποφάσεων των εκλεγμένων και μη εκπροσώπων μας θα ρίξουν στο σκοτάδι γενιές Ελλήνων για δεκαετίες.

Τροϊκανοί… τζαμπατζήδες 
Στο κίνημα… «δεν πληρώνω» προσχώρησαν οι τροϊκανοί, καθώς «αξιοποίησαν» τα προνόμια που επιτρέπουν την αδασμολόγητη εισαγωγή αυτοκινήτων πολυτελείας και έφεραν ένα τεθωρακισμένο πολυτελές τζιπ για τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα. Με αστείες δικαιολογίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να καλύψει τους προϊσταμένους του, τη στιγμή που το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και ηθικό: Οι ίδιοι που επιβάλλουν χαράτσια και περικόπτουν τις δαπάνες ακόμα και για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα «παραθυράκια» των νόμων για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών που τους αναλογούν.

Λιποθυμίες από τον υποσιτισμό 
Αποσπασματικές καταγραφές της κατάστασης στα σχολεία του Πειραιά από την Αντιπεριφέρεια και τους Δήμους της περιοχής ανεβάζουν τον αριθμό των μαθητών που υποσιτίζονται σε 1000 τουλάχιστον παιδιά. Η καταμέτρηση συνεχίζεται, το ίδιο και οι λιποθυμίες των παιδιών που δεν έχουν να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους. Τι πιο αποτρόπαιο από ένα κράτος που αφήνει τα παιδιά του αβοήθητα, παρά το ότι όλοι πλέον αναγνωρίζουν τη διάσταση του προβλήματος; Ευτυχώς που οι… Μαρίες Αντουανέττες του υπουργείου Παιδείας έχουν το βήμα της Βουλής για να προβαίνουν σε διαπιστώσεις και ευχολόγια και γιατί όχι, να διανείμουν και… παντεσπάνι.

Πήρε των ομματιών του 
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, εξωθήθηκε σε παραίτηση λόγω της λιτότητας -σε στυλ… ελληνικό- που επέβαλλε το ΔΝΤ στη χώρα. Οι διαδηλώσεις που θύμισαν τις αντίστοιχες τις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος Τσαουσέσκου, πριν ο δικτάτορας καταλήξει στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος, ανάγκασαν τον Μποκ να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, όχι όμως και να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα βίαιης προσαρμογής που έχει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Διάδοχός του προαλείφεται ο αρχηγός των… μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος θα έχει τον τρόπο να καταστείλει τις διαδηλώσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.