Translate

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 21-25 Φεβρουαρίου 2012


 «Είμαστε όλοι Έλληνες» 
Δεκάδες διαδηλώσεις σε πόλεις της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ, με συνθήματα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό κατέδειξαν ότι δεν πείθονται όλοι από τις αρνητικές γενικεύσεις που θέλουν τους Έλληνες συλλήβδην «κλέφτες, τεμπέληδες και απατεώνες». Γιατί πίσω από τους «θριάμβους» των πολιτικών, εντός και εκτός Ελλάδας, που κάθε τόσο μας «σώνουν» και από τα μέτρα που αποδεικνύονται στην πράξη «ταφόπλακα» στην έξοδο από την κρίση, υπάρχουν οι άνθρωποι.

Από τα ξημερώματα στην ουρά 
Χιλιάδες πολίτες, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας, έπιασαν… στασίδι στις ουρές από τις τρεις τα ξημερώματα για να πάρουν τη βεβαίωση απογραφής προνοιακών επιδομάτων. Ένα κράτος που συμπεριφέρεται στους άμοιρους υπηκόους του σαν να ήταν άψυχα αντικείμενα, «αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο», όπως ομολογεί ο υφυπουργός Εσωτερικών. Ο ομόλογός του της Υγείας δίνει εντολές για ταχυδρομική αποστολή των βεβαιώσεων, δυστυχώς όμως λεφτά… δεν υπάρχουν, ούτε για γραμματόσημα. Το φτύσιμο πάντως είναι δωρεάν.

Ζεσταινόταν από τα… καντηλάκια 
Πέρασε στα «ψιλά» της επικαιρότητας η ιστορία μιας 85χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία λόγω του ότι η ΔΕΗ τής έκοψε το ρεύμα, είχε ως μόνη πηγή φωτός και ζέστης στο φτωχικό της δύο αναμμένα καντηλάκια. Αν δεν κινδύνευε να καεί ζωντανή, κανείς δε θα μάθαινε για την περιπέτειά της. Μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε η περίπτωσή της, η ΔΕΗ δέχθηκε διακανονισμό που πρότειναν οι γείτονές της και πλέον η γιαγιά θα δει… φως. Πόσες και πόσες αντίστοιχες περιπτώσεις μένουν ακόμα στο σκοτάδι άραγε…

Θριαμβολογίες και πραγματικότητα 
Αφού πανηγυρίσαμε που μάς… γλίτωσαν οι φίλοι μας της τρόικας, τουλάχιστον έτσι λένε οι γνωστοί «παπαγάλοι» του συστήματος που εξέθρεψε την κατάρρευση, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βάλθηκαν να… αμαυρώσουν την πραγματικότητα. Συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, χρέη και φέσια ύψους 200 δις ευρώ περίπου και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης σημειώνει ότι «μας πουλούν πανάκριβα χρόνο και ελπίδα με το νέο Μνημόνιο, τη στιγμή που τα νέα μέτρα θα μας κρατήσουν σε βαθιά και μακρά ύφεση». Μα καλά, δε σας ενημέρωσαν ότι σωθήκαμε;

Ο καλύτερος κινηματογράφος του Κόσμου 
Το σινέ «Θησείον», με θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος κινηματογράφος του Κόσμου από το CNN. Το θερινό σινεμαδάκι μετράει «σεκάνς» από το 1935 και ο ιδιοκτήτης του, Θωμάς Μανιάκης, υποδέχεται τους σινεφίλ με μεράκι και αγάπη. Ας διεκδικήσουμε τώρα και το βραβείο του… χειρότερου έργου, εκείνου που εκτυλίσσεται καθημερινά και μας θέλει να πεθαίνουμε για το… καλό μας, υπακούοντας στα κελεύσματα του Μνημονίου.

Προεκλογικό… μάντρωμα 
«Πυρετός» έχει πιάσει τα επιτελεία των κομμάτων ενόψει των εκλογών που θα ακολουθήσουν τη Σταύρωση του Χριστού και του… λαού. Μεταγραφές… εξτρέμ και επιθετικών, κυοφορούμενες επιστροφές των… ασώτων που ψήφισαν «όχι» κατά συνείδηση στο Μνημόνιο, αλλά φέρονται να είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν «ναι» στον εφαρμοστικό νόμο, προφανώς και πάλι κατά… συνείδηση, συνθέτουν ένα απεχθές και κακόγουστο πορτρέτο της πολιτικής σκηνής της χώρας. Μια παρακμή που αντικατοπτρίζει πλήρως τα αδιέξοδα της ελληνικής εκδοχής του κοινοβουλευτισμού, έτσι όπως διαμορφώθηκε, όχι πάντως ερήμην μας, την τελευταία τριακονταετία.

Πάγκαλος κατά εθνικής κυριαρχίας 
Σε ραδιοφωνική σου συνέντευξη σε γαλλικό μέσο, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «δεν είναι αντίθετος στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας». Μάλιστα. Προφανώς γι αυτό το λόγο ήταν από τα διαχρονικά πρωτοπαλίκαρα των κυβερνήσεων που έβαλαν κι εκείνες τον… ογκόλιθό τους για να συρθεί η χώρα στην χρεοκοπία και οι πολίτες της στην εξαθλίωση. Ευτυχώς που παρέμεινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να μας θυμίζει πόσα έχει προσφέρει στον τόπο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.