Translate

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Χορεύοντας στο βυθό με αναπηρικό αμαξίδιο




Η Βρετανίδα Σούζαν Όστιν σπάει το φράγμα των προκαταλήψεων, καβαλάει το αναπηρικό της αμαξίδιο, το οποίο διαθέτει εξοπλισμό κατάδυσης, μπουκάλα αέρα και ρυθμιστή αναπνοής και  καταδύεται για να... χορέψει. 


Στόχος της, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στη ζωή, κάτι που θεωρείται αυτονόητο για τους αρτιμελείς, είναι όμως μακρινό όνειρο για τους ανάπηρους συνανθρώπους μας. 


Στο πλαίσιο της πολιτιστικής ολυμπιάδας του Λονδίνου, ενόψει των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν σε μερικούς μήνες στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, η Σούζαν ετοίμασε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορό και θέατρο, στον πυθμένα μιας πισίνας.




Ένα παράδειγμα δύναμης ψυχής, αλλά και αποφασιστικότητας που θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο για τα δικαιώματα των ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν έχουν ανεξαρτησία κινήσεων. 


Αξίζει να δείτε το site της εδώ: http://www.susanaustin.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.