Translate

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στοπ στις καταδύσεις με καρχαρίες;



Οι τοπικές αρχές στην περιοχή της Αδελαϊδας στην Αυστραλία εξετάζουν το ενδεχόμενο μερικής τουλάχιστον απαγόρευσης καταδύσεων με καρχαρίες που προσφέρουν καταδυτικά κέντρα στην περιοχή, επειδή η πρακτική αυτή "επηρεάζει αρνητικά τη φυσική συμπεριφορά των καρχαριών", όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας περιβάλλοντος.




Η... καρχαριοσυνάντηση είναι μια ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση, καθώς πολλοί θέλουν να καταδυθούν "παρέα" με καρχαρίες, έστω και από τη σχετική ασφάλεια που παρέχει ένα χαλύβδινο κλουβί. 


Αν και η τελική απόφαση αναμένεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η περιβαλλοντική διάσταση αποτελεί απλά μια δικαιολογία, καθώς δεν προβλέπεται η ολική απαγόρευση, παρά μόνο ο περιορισμός των αδειών σε καταδυτικές επιχειρήσεις. 




Δείτε εδώ: http://www.adelaidenow.com.au/travel/news/shark-cage-tours-set-to-take-dive-at-port-lincoln/story-fn3015fd-1226313946452

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.