Translate

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αγόρασε το θυρεό υποβρυχίου σε... παλιατζίδικο


Δεν πίστευε στην τύχη του ο συλλέκτης Φίλιπ Μακίβερ, όταν βρήκε σε... παλιατζίδικο το θυρεό του βρετανικού υποβρυχίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου "Τάλι Χο", τον οποίο αγόρασε έναντι μόλίς... 100 ευρώ περίπου.


Το HMS Tally Ho, "βαπτίστηκε" από τον ίδιο τον Ουίνστον Τσέρτσιλ το 1942 και συμμετείχε σε πολλές αποστολές κατά γερμανικών και ιαπωνικών στόχων, με αρκετούς τορπιλισμούς στο ενεργητικο του. Κατάφερε μάλιστα να τη βγάλει... καθαρή και να γλυτώσει από αρκετές επιθέσεις. Το 1967 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και πουλήθηκε για παλιοσίδερα.


Πριν από μερικές μέρες ο 67χρονος Μακίβερ εντόπισε τον μπρούτζινο θυρεό σε... υπαίθριο παζάρι παλιατζίδικου και αμέσως το αγόρασε.


Η εκτίμηση που έγινε από τον οίκο δημοπρασιών Σόουθμπι'ς ανεβάζει την αξία του στα 12.000 ευρώ περίπου και πλέον ο Μακίβερ σκέφτεται είτε να το δωρίσει στο μουσείο υποβρυχίων της χώρας του, ή να το πουλήσει σε κάποιον που θέλει να... αποχωριστεί μια μικρή περιουσία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.