Translate

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 5-10 Μαρτίου 2012


«Λουκέτο» στο ΠΑΣΟΚ 
Συμβολικό «λουκέτο» έβαλαν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος, επειδή παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Το ερώτημα είναι πως το πάλαι ποτέ -κατ’ όνομα τουλάχιστον- σοσιαλιστικό κίνημα θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών για να… εξυγιάνει τα οικονομικά της χώρας, τη στιγμή που είναι ανίκανο ακόμα και να τακτοποιήσει τις οφειλές προς τους ίδιους τους εργαζομένους του.

Έπεσε ο… φερετζές 
Ο επίδοξος χαλίφης στη θέση του… χαλίφη Ταγίπ Ερντογάν, υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς έριξε το… φερετζέ του, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση στο Κυπριακό, το ψευδοκράτος μπορεί να προσαρτηθεί στην Τουρκία. Ο Μπαγίς είναι αρμόδιος υπουργός για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φαίνεται ότι «ξεχνάει» ότι η βάρβαρη εισβολή της χώρας του το 1974 ευθύνεται για τη μέχρι σήμερα διχοτόμηση του νησιού.

Δάνεια στο «κόκκινο» 
Τουλάχιστον 200.000 δανειολήπτες στεγαστικών αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Η οικονομική κρίση και η ανυπαρξία οποιασδήποτε στρατηγικής για επιστροφή στην ανάπτυξη, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην κατάρρευση, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας. Την ίδια στιγμή το κράτος, με ληστρική νοοτροπία, επιβάλλει νέους φόρους στα ακίνητα, βυθίζοντας στην απελπισία όλο και περισσότερους Έλληνες.

«Απόδραση» Διαμαντοπούλου 
Τη διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού με τα ελικόπτερα θύμισε η… απόδραση δια του μίνι ανασχηματισμού της Άννας Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας, η οποία άφησε πίσω της ένα… όρος προβλημάτων για το διάδοχό της καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη. Η κ. Διαμαντοπούλου ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, με πρώτο της μέλημα να συνεχίσει το έργο του προκατόχου της Μ. Χρυσοχοίδη στο… κυνήγι των κινηματιών της πατάτας, μαζί με το ΚΚΕ.

Τουρισμός μόνο για… ξένους 
Η Ελλάδα είναι ο 4ος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών της Ευρώπης, τη στιγμή που επτά στους 10 Έλληνες δήλωσαν ότι δεν πήγαν καθόλου διακοπές το 2011, λόγω της κρίσης. Οι προκρατήσεις πάντως για τη νέα τουριστική περίοδο παρουσιάζονται μειωμένες μέχρι και κατά 30%. Πλησιάζει φαίνεται η ώρα που οι… ιθαγενείς του Ελλαδιστάν θα βλέπουν το καλοκαίρι μόνο από την τηλεόραση, αν έχουν βέβαια πληρώσει τα χαράτσια και έχουν ακόμα ρεύμα.

Ο «πόλεμος» της πατάτας
Εξαπλώνεται ραγδαία το κίνημα της πατάτας σε πολλές περιοχές της χώρας, αν και λοιδορήθηκε με μανία, με αποτέλεσμα οι τιμές στην κεντρική λαχαναγορά να σημειώσουν πτώση μέχρι και 20%. Τι άλλο χρειάζεται για να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι τη στρέβλωση της αγοράς, με τις τιμές βασικών αγροτικών αγαθών να πολλαπλασιάζονται, χάρη στους κάθε λογής μεσάζοντες και καρτέλ, από το χωράφι μέχρι να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων; Ποιοι αρμόδιοι είπατε;

Παρηγοριά στον e-τζόγο
Σχεδόν μισό εκατομμύριο συνέλληνες αναζητούν καθημερινά τη σωτηρία από την οικονομική κρίση στα διαδικτυακά καζίνο και το online αθλητικό στοίχημα. Κατά 25% σε έναν μόλις χρόνο αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που πόνταραν τα… ρέστα τους σε μια οθόνη υπολογιστή, με τα παιδιά ηλικίας 14 έως και 20 ετών να εμφανίζουν συμπτώματα εθισμού στον τζόγο, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό και τη συμπεριφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.