Translate

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συμμαχία ψαράδων-αυτοδυτών


Ψαράδες, αυτοδύτες και υπέρμαχοι του περιβάλλοντος συμμάχησαν κατά των δημοτικών αρχών της πόλης Ντουμαγκέτ στις Φιλιππίνες, λόγω της πρόθεσής τους να κατασκευάσουν νέο λιμενοβραχίονα σε σημείο που υπάρχει ένας κοραλλιογενής ύφαλος.


Τόσο οι ψαράδες, όσο και οι αυτοδύτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τον "εκσυγχρονισμό" των λιμενικών εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι ο ύφαλος αποτελεί το "σπίτι" δεκάδων ειδών.
Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ο ύφαλος είναι υποβαθμισμένος και το τσιμέντωμά του δε θα προκαλούσε περιβαλλοντική καταστροφή.





Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η στάση των ψαράδων, οι οποίοι ενημέρωσαν οι ίδιοι τοπικούς συλλόγους αυτοδυτών, για να ερευνήσουν και να φωτογραφήσουν τον ύφαλο, ώστε να πιστοποιήσουν τα λεγόμενά τους.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι δεκάδες είδη ψαριών και άλλων οργανισμών ζουν και... βασιλεύουν στον ύφαλο, στον οποίο κατά το παρελθόν σημειώνονταν μαζικά κρούσματα ψαρέματος με δυναμίτη, μια πρακτική ευρέως διαδεδομένη και στη χώρα μας, με την ανοχή πολλές φορές των τοπικών αρχών και κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.