Translate

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα είχε "τσούξει" ο καπετάνιος του Τιτανικού;




Στις 31 Μαρτίου θα δημοπρατηθεί επιστολή μιας επιζήσασας από το ναυάγιο του Τιτανικού με τιμή εκκίνησης τις 17 χιλιάδες ευρώ περίπου, σύμφωνα με την οποία ο καπετάνιος του υπερωκεάνιου τα... "έτσουζε" στο μπαρ λίγη ώρα πριν το πλοίο συναντήσει τη Νέμεσή του, με τη μορφή του παγόβουνου που το έστειλε σε βάθος 4 σχεδόν χιλιομέτρων, μαζί με 1517 περίπου επιβάτες και πλήρωμα. 

Μια ιστορία που θυμίζει αρκετά τις αντίστοιχες των καπετάνιων και των αξιωματικών του Costa Concordia, αλλά και του "δικού μας" Εξπρές Σαμίνα, οι οποίοι σύμφωνα με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρναγαν ευχάριστα την ώρα τους με μπόλικο αλκοόλ και... πρόθυμες τουρίστριες. 


Η Έμιλυ Ρίτσαρντς στη χειρόγραφη επιστολή της αναφέρει ότι ο καπετάνιος Έντουαρντ Σμιθ βρισκόταν στο σαλόνι της πρώτης θέσης και απολάμβανε το ποτό του, πριν αποσυρθεί στην καμπίνα του.  Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που φήμες αναφέρουν πως ο 62χρονος καπετάνιος τελούσε εν... ευθυμία από την κατανάλωση γενναίας ποσότητας αλκοόλ.

Η Ρίτσαρντς έγραψε την επιστολή προς την πεθερά της από το πλοίο Καρπάθια που τη διέσωσε, μαζί με τα δυό της παιδιά. Ο αδερφός της δεν είχε την ίδια τύχη και πνίγηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.