Translate

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά



Φωτογραφίες από δορυφόρους και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αφηγούνται την ιστορία του 2011

Οι ομορφιές του πλανήτη μας, το μεγαλείο της Φύσης και οι ανθρώπινες δραστηριότητες απαθανατίστηκαν τη χρονιά που φεύγει από τις κάμερες του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αλλά και από τα ηλεκτρονικά «μάτια» των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά. 

Σε πολλές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και εκείνη της NASA, υπάρχουν διαγωνισμοί και παρουσιάσεις σε εξέλιξη με τις φωτογραφίες που χαρακτηρίζουν τη χρονιά που φεύγει.

Το 2011, όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, είδαμε εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες, την καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία, εκρήξεις ηφαιστείων και τροπικές καταιγίδες, αλλά και τη μοναδικότητα της Γης, της κοιτίδας Ζωής για τον άνθρωπο και εκατομμύρια άλλα έμβια όντα.

Η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου

Η Ελλάδα βρίσκεται και εκείνη ψηλά στις προτιμήσεις των φωτογράφων του Διαστήματος, με τα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική χώρα να ξεχωρίζουν από ύψος 300 περίπου χιλιομέτρων.

 Η Σαντορίνη 

Έκρηξη ηφαιστείου στον Ειρηνικό

Το Βόρειο Σέλας

Τυφώνας χτυπάει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο της Αιγύπτου

Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βλέπουν τον ήλιο να ανατέλλει 16 φορές τη μέρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.