Translate

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δύτης έμεινε 48 ώρες υποβρυχίως

Έσπασε το ρεκόρ παραμονής κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ο αμερικανός δύτης από τη Φλόριντα Άλεν Σέροντ, καθώς πέρασε 48 ώρες, 8 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας προηγούμενο ρεκόρ για πέντε ολόκληρα (!) λεπτά.


Ο 45χρονος αυτοδύτης είναι κάτοχος και του αντίστοιχου ρεκόρ σε λίμνη, με υποβρύχια παραμονή 120 ωρών (πέντε ημερών), 14 λεπτών και 11 δευτερολέπτων από το Σεπτέμβριο του 2011, το οποίο πιστοποιήθηκε και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Αν αναρωτιέστε τις παραμέτρους της επίδοσης του εκκεντρικού δύτη, τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

Στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες του σε ένα είδος τεχνητού υφάλου που τοποθετήθηκε στην περιοχή και χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να επιταχύνει την ανάπτυξη των κοραλιών.

Ανά δύο ώρες οι δύτες ασφαλείας του έφερναν νέες μπουκάλες με ατμοσφαιρικό αέρα, σοκολατούχα και ισοτονικά ροφήματα, τα οποία κατανάλωνε φορώντας μάσκα που κάλυπτε όλο το πρόσωπό του και διέθετε ειδική συσκευή επικοινωνίας, την οποία κατασκεύασε ο ίδιος. Άλλοι δύτες, παρά τα θαλάσσια ρεύματα, παρέμεναν μαζί του, ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα κυλούν ομαλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το βάθος που παρέμενε ήταν περίπου έξι μέτρα και η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν στους 25 βαθμούς.

Προκειμένου να μην υποστεί υποθερμία, ο Σέροντ έκανε κάποιες σύντομες υποβρύχιες βόλτες, αν και το περισσότερο διάστημα παρέμενε γονατιστός στο βυθό, ή αγκαλιά με τον... τεχνητό ύφαλο, ώστε να μην παρασυρθεί από το ρεύμα.

Περισσότερα εδώ:

http://articles.sun-sentinel.com/2011-12-03/news/fl-scuba-diver-seeks-record-20111203_1_scuba-diver-air-tanks-freshwater-dive

Δείτε ένα βίντεο από το ρεκόρ του Σέροντ:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.