Translate

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 28 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου




Γερμανός υπουργός… Ελλάδας ο Φούχτελ
Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ορίστηκε από την Ανγκελα Μέρκελ ως «εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης για την προώθηση και την παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για άλλη μια φορά οι ελληνικές κυβερνήσεις πιστοποιούν ότι είναι ανίκανες να πράξουν ακόμα και το αυτονόητο, να εκταμιεύσουν δηλαδή τα χρήματα της Ε.Ε. που προβλέπονται για σειρά έργων στη χώρα μας. Τουλάχιστον 16 δις ευρώ «κάθονται» ανεκμετάλλευτα, καθώς δεν έχουν καν γίνει οι μελέτες εκείνες που θα επέτρεπαν την αξιοποίησή τους.

Ρεύμα στη λογική
Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος δήλωσε στη Βουλή ότι δε θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το άγριο χαράτσι του τέλους ακινήτων, την ώρα που το θέμα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η «έμπνευση» του κ. Βενιζέλου, στα απώτατα όρια της συνταγματικότητας και πέραν κάθε λογικής, δημιουργεί μια ακόμα κοινωνική τρικυμία και ο πρωθυπουργός τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, παραδεχόμενος ότι η ΔΕΗ υποκαθιστά το κράτος, δεδομένης της κατάρρευσης των φορολογικών μηχανισμών.

Συντάξεις γιοκ
«Μαχαίρι» και στις κύριες συντάξεις το 2012, ακόμα και των αναπήρων, μετά το «τσεκούρι» στις επικουρικές, που προαναγγέλλεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κουτρουμάνη. Με έλλειμμα που αγγίζει το ένα δις μόνο για το 2011, η πραγματικότητα δείχνει ότι η καλπάζουσα ανεργία, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η εισφοροδιαφυγή, όλα «παιδιά» της κυβερνητικής πολιτικής, έχουν ως αποτέλεσμα το «στέγνωμα» των συνταξιοδοτικών ταμείων. Η ανάπτυξη και το όραμα παραμένουν άγνωστες λέξεις και η κοινωνία οδηγείται πολλές δεκαετίες πίσω.

Παγκάκια… δεν υπάρχουν
Ξήλωσε τα παγκάκια από την πλατεία Κλαυθμώνος ο δήμαρχος Αθηναίων, πιστός στο δόγμα «πονάει δόντι, κόψει κεφάλι», προκειμένου να μην κοιμούνται εκεί οι άστεγοι τα βράδια και να «αμαυρώνουν» με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι τα καθίσματα «θα αντικατασταθούν», ο Δήμαρχος όμως φαίνεται ότι εξαντλεί την κοινωνική του ευαισθησία στις συνεντεύξεις Τύπου που «διαφημίζει» τη μείωση του προϋπολογισμού των χριστουγεννιάτικων θεαμάτων, χωρίς όμως… άρτο, όπως στις αντίστοιχες ρωμαϊκές φιέστες.

Παγκαλιάδας νέο επεισόδιο
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, δε μπορεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά το… σκυλοκαυγά του με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ κ. Παπουτσή επειδή δε μπορεί να κυκλοφορήσει στο Σύνταγμα, βγήκε σε γαλλικό κανάλι και «στολίζει» και πάλι τους Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται για την εξαθλίωσή τους, αποκαλώντας τους «φασίστες, κομμουνιστές και μα…κες». Προκαλεί θλίψη και οργή το γεγονός ότι οι πολιτικοί είναι τόσο μακριά από την καθημερινότητα των πολιτών που βλέπουν τις ζωές τους να θρυμματίζονται από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που προκαλεί η ανεύθυνη και αναποτελεσματική στάση των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

Τα… πήραμε
Εγκρίθηκε –λέει- η έκτη δόση, μετά τις αναβολές που προκάλεσε ο τέως πρωθυπουργός με τις ανεύθυνες επιλογές του. Πριν χαρούμε, όλα δείχνουν ότι η επόμενη, που προβλέπεται για τον Ιανουάριο, θα συνοδευτεί από ένα ακόμα κύμα μέτρων που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανέχεια τους πολίτες. Την ώρα που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του ευρώ, οι Γερμανοί ετοιμάζουν τη «δική τους» Ευρωζώνη, στην οποία οι «απόκληροι του Νότου» θα έχουν το ρόλο του… σκουπιδοντεκέ ψυχών.

ΠΑΟΚ
Και μια ποδοσφαιρική… ανάσα αισιοδοξίας από το Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Europa League, μετά τη νίκη του επί της Τότεναμ στο Λονδίνο. Μια ομάδα με 7 Έλληνες παίκτες στην εντεκάδα του έδειξε ότι ακόμα και με… δέκα μπορεί να πετύχει αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Ομαδική δουλειά, λίγα λόγια, ταπεινότητα και προσήλωση στο στόχο τα συστατικά της επιτυχίας που δείχνουν το δρόμο και στους πολιτικούς, αν δεν ήταν… άμπαλοι, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.