Translate

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πιλότος "τσάκισε" το καταδιωκτικό Fw190 σε επίδειξη αεροσκαφών (ΒΙΝΤΕΟ)


Άγιο είχε ο πιλότος Φρανκ Πάρκερ, ο οποίος είχε την τύχη να βρεθεί στο θάλαμο διακυβέρνησης ενός ιστορικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πάρκερ, ο οποίος συμμετείχε σε σειρά αεροπορικών επιδείξεων στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο αεροδρόμιο είδε τα φρένα του γερμανικού καταδιωκτικού Fw190 να μην ανταποκρίνονται, προκαλώντας το "δίπλωμα" του ενός σκέλους προσγείωσης και την επακόλουθη συντριβή του πανέμορφου αεροσκάφους μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.



Αμέσως οι υπηρεσίες του αεροδρομίου έσπευσαν στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το Fw190, προκειμένου να διασώσουν τον Πάρκερ, ο οποίος όμως βγήκε μόνος του και... ατσαλάκωτος από το κόκπιτ.

Η πρώτη του έννοια, μετά την απομάκρυνση από το συντριβέν αεροσκάφος, ήταν να να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το... σύρσιμό του στο διάδρομο προσγείωσης. Ευτυχώς οι ζημιές κρίνονται μικρής έκτασης και όλοι πλέον ευελπιστούν ότι ένα από τα σπανιότερα αεροσκάφη του Β' παγκοσμίου Πολέμου που διατηρούνται σε πτητική κατάσταση θα ξαναβρεθεί και πάλι σύντομα στους αιθέρες.

Δείτε βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.