Translate

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Ρωσία αποκαλύπτει τα νέα όπλα της στην "παρέλαση της νίκης" στις 9 Μαϊου


Στις 9 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα η "παρέλαση της νίκης", η οποία σηματοδοτεί τη νικηφόρα έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη το 1945.


Η παρέλαση φέτος έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από τότε, αν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ακήρυχτου εμφυλίου πολέμου, έχει προκαλέσει βαθά ρήγματα στους άλλλοτε Συμμάχους και Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δε θα στείλουν εκπροσώπους, αναβιώνοντας ένα ψυχροπολεμικό κλίμα.

Οι Ρώσοι πάντως δεν πτοούνται και σκοπεύουν με κάθε επισημότητα να τιμήσουν την επέτειο, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και το νέο τους άρμα μάχης, το Armata T-14, 2.220 από τα οποία θα μπουν σε υπηρεσία το 2020.

Το νέο τανκ έχει διμελές πλήρωμα και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα βολής, με το πυροβόλο του των 125 mm να είναι σε θέση να βάλλει τόσο "συμβατικά" βλήματα, όσο και πυραύλους. 

Δείτε εδώ τα οπλικά συστήματα των Ρώσων και διαβάστε εδώ περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.