Translate

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στολή-όνειρο για καταδύσεις στην άβυσσο


Θυμίζει το ανθρωπάκι της... Μισλέν ή στολή αστροναύτη, είναι όμως το πιο πρόσφατο δημιούργημα της εταιρείας Oceanworks, εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή υποβρύχιων σκαφάνδρων για επαγγελματικές καταδύσεις μέχρι τα 400 μέτρα.

Αν και παρόμοιες στολές-σκάφανδρα κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες -η πρώτη παρουσιάστηκε το 1919- και χρησιμοποιούνται κυρίως από συνεργεία συντήρησης και κατασκευής πλατφορμών άντλησης πετρελαίου στη θάλασσα, η συγκεκριμένη έχει χαρακτηριστικά που την τοποθετούν στην κορυφή του είδους της.


Επιτρέπει την αυτονομία, την ευελιξία και τη κίνηση των χεριών σε ποσοστό 70% του ανθρώπινου στην επιφάνεια, ενώ ζυγίζει μόλις 4-5 κιλά κάτω από το νερό. Εξελιγμένα συστήματα τηλεπικοινωνιών και χειρισμού επιτρέπουν στο δύτη να μείνει όσο θέλει σε όποιο βάθος και αν βρίσκεται, καθώς η πίεση παραμένει ίση εκείνης στην επιφάνεια της θάλασσας, ανεξαρτήτως βάθους. 

Διαβάστε εδώ: http://www.oceanworks.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.