Translate

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αναζητώντας τον κλεμμένο χρυσό των Ιαπώνων


Ερευνητική αποστολή στις Φιλιππίνες πραγματοποίησε καταδύσεις σε βάθος 90 περίπου μέτρων, με στόχο να ταυτοποιήσει ιαπωνικό ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Το Kuda Maru, ένα εμπορικό ατμόπλοιο της εποχής, θεωρείται ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα χρυσού, τον οποίο είχαν κλέψει οι Ιάπωνες από τις Φιλιππίνες, με σκοπό να το μεταφέρουν στη χώρα τους. Το πλοίο όμως βυθίστηκε από τους Αμερικανούς, χωρίς να υπάρξουν επιζώντες.

Με τα χρόνια, η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις μύθου, με τις δοξασίες που υποστήριζαν ότι τα φαντάσματα των ναυτικών προστάτευαν το πολύτιμο φορτίο του από επίδοξους κλέφτες να αποκτούν νέα διάσταση μετά την αποτυχημένη απόπειρα ομάδας δυτών να εισχωρήσουν στο αμπάρι του Kuda Maru και τρεις από αυτούς να πνιγούν στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Αν και έχει ξαναγίνει απόπειρα εντοπισμού του χρυσού, το μεγάλο βάθος, οι δυσμενείς συνθήκες που περιορίζουν την ορατότητα και η κατάσταση του ναυαγίου καθιστούν την επιχείρηση πολύ δύσκολη.

Οι αυτοδύτες σκοπεύουν να ξαναεπισκεφθούν πάντως το ναυάγιο, ευελπιστώντας ότι τα... φαντάσματα θα τούς επιτρέψουν να βάλουν "χέρι" στο χρυσάφι.

Διαβάστε εδώ: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.