Translate

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το θωρηκτό "Άιοβα" μετατρέπεται σε μουσείο


Ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, το "Άιοβα", το οποίο συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις πολεμικές επιχειρήσεις από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποκτά νέα ζώή μετά από χρόνια παραμονής σε ναύσταθμο της χώρας.


Η διαδρομή από το Σαν Φρανσίσκο στο λιμάνι του Λος Άντζελες θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών, τα οποία θα το κατευθύνουν στο νέο του προορισμό μέσα σε τέσσερις ημέρες. 

Το "Άιοβα" έχει ύψος 15όροφης πολυκατοικίας και οι πλοηγοί θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους, αλλά και την παλίρροια, έτσι ώστε το θηριώδες πλοίο να περάσει κάτω από τη "Χρυσή Πύλη", τη γέφυρα-ορόσημο της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Εξειδικευμένοι δύτες θα αναλάβουν τον καθαρισμό των υφάλων του θωρηκτού, έτσι ώστε να μη μεταφέρει ξένα προς το λιμάνι του ΛΑ έμβια όντα, προκαλώντας περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Διαβάστε εδώ για την πολύ ενδιαφέρουσα επιχείρηση: http://www.latimes.com/news/local/la-me-iowa-20120514,0,5171284.story 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.