Translate

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

80 χρόνια από τη βύθιση του υποβρύχιου αεροπλανοφόρου


Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη βύθιση του HMS M2, ένα βρετανικό υποβρύχιο αεροπλανοφόρο που χάθηκε για πάντα στις 26 Ιανουαρίου 1932, κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

Ένα από τα 4 της κλάσης του το Μ2 ήταν μήκους 90 μέτρων, τεράστιο για την εποχή του και διέθετε υδατοστεγές υπόστεγο, το οποίο φιλοξενούσε ένα υδροπλάνο που εκτελούσε αναγνωριστικές πτήσεις.


Το ατύχημα προκλήθηκε, όπως αναφέρουν μαρτυρίες της εποχής βασισμένες σε καταδύσεις ανδρών του πολεμικού ναυτικού της χώρας, όταν οι πόρτες του υπόστεγου άνοιξαν -άγνωστο πως- κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Και τα 60 μέλη του πληρώματος χάθηκαν με το υποβρύχιο αεροπλανοφόρο, βάζοντας στο αρχείο τα σχέδια για επέκταση του σχεδίου ύπαρξης αεροπλάνων πάνω σε υποβρύχια. 

Αυτοδύτες αναμένουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να καταδυθούν στο ναυάγιο και να αποτίσουν φόρο τιμής στους άτυχους ναυτικούς, αλλά και να βρουν πιθανότατα απαντήσεις στο ερώτημα γιατί άνοιξε η πόρτα του υπόστεγου. 

Διαβάστε εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.