Translate

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 21-26 Μαϊου 2012



Εκτελούνται… μετακομίσεις
Τα κόμματα έχουν επιδοθεί σε ένα αέναο… γαϊτανάκι μετεγγραφών, μετακομίσεων και παλιννοστήσεων στελεχών, προκειμένου να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή ομάδα ενόψει του… ντέρμπι της 17ης Ιουνίου. Το κατά πόσο οι κινήσεις αυτές είναι επιτυχημένες, θα φανεί στην κάλπη.

Ημερολόγιο καταστρώματος
Και τα υποβρύχια έχουν… κατάστρωμα, όπως φαίνεται από το λεπτομερές ημερολόγιο που διατηρούσε ο προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος. Δεν αποκλείεται να διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων, καθώς στις σημειώσεις του πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού «παρελαύνουν» ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων.

Ευρωδραχμολαγνεία
Σαπουνόπερα με… χιλιάδες επεισόδια θυμίζει η συζήτηση για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αν δεν κυριαρχούσαν η κινδυνολογία και η ανευθυνότητα εντός και εκτός συνόρων, ίσως και να γινόταν μια ουσιαστική, ψύχραιμη και ορθολογική αποτίμηση του κοινού νομίσματος. Δυστυχώς ο λαϊκισμός και η κακώς εννοούμενη «μαγκιά», απλά χρησιμεύουν ως όπλο κατατρομοκράτησης των Ελλήνων που δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν.

Παιδιά σε κρίση
Εφιαλτικά τα ευρήματα έρευνας για τις επιπτώσεις της κρίσης στους εφήβους, σύμφωνα με την οποία το 89% των παιδιών βιώνει σοβαρές συνέπειες στην οικογένειά τους και ένα στα τρία παιδιά συζητά με τους γονείς του τη διέξοδο της ξενιτιάς. Τα αθώα θύματα της οικονομικής κατάρρευσης, η γενιά που δεν πρόλαβε ακόμα να ζήσει, οι σημερινοί έφηβοι, είναι καταδικασμένοι να πληρώσουν για όσα έπραξαν ή αμέλησαν να πράξουν οι παλιότεροι.

Απόβαση αγάπης στους ακρίτες
Η Ομάδα Αιγαίου για 18η χρονιά έκανε τον διάπλου του Αιγαίου και κατέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις ελλείψεις σε υγειονομική περίθαλψη και εκπαιδευτικό υλικό που βασανίζουν τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το ρόλο του κράτους, αλλά δε φτάνει για να «κρύψει» την ανεπάρκειά του, καθώς δεν παρέχει ούτε καν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι είναι θεμελιώδης υποχρέωσή του.

Κραχ στον τουρισμό
Κατά 30% έχουν μειωθεί μέχρι στιγμής οι κρατήσεις και τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο λιγότεροι τουρίστες θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οι εικόνες βιαιοπραγιών, το κλίμα εχθρότητας και η αβεβαιότητα για το μέλλον λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλούς και έτσι ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας δέχεται ισχυρό πλήγμα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία.

Κοινωνία σε αποσύνθεση
Ληστές με καλάσνικοφ, αυτοδικίες πολιτών, ομάδες κρούσης που περιπολούν στις συνοικίες των μεγαλουπόλεων της χώρας και αποδίδουν το νόμο του Λυντς, εικόνες που συνθέτουν ένα αποκρουστικό σκηνικό αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, με τις κρατικές υπηρεσίες να αδυνατούν να παρέμβουν προληπτικά ή έστω κατασταλτικά. Η διαρραγή της κοινωνίας μόνο δεινά μπορεί να φέρει, με το νόμο της ζούγκλας να επικρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.