Translate

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

The World: Το κρουαζιερόπλοιο των... μεγαλοκαρχαριών


Μοιάζει με ένα οποιοδήποτε κρουαζιερόπλοιο. Το "The World" όμως ανήκει στους... επιβάτες του και είναι ένας πλωτός.... φορολογικός παράδεισος, μια οφσόρ στην κυριολεξία. Έχοντας πιάσει περισσότερα από 800 λιμάνια σε 140 χώρες, από το 2002 όταν καθελκύστηκε, ο "Κόσμος" είναι η ιδανική λύση για εκείνους που δε θέλουν να... αποχωριστούν τα χρήματά τους.


Οι ζάμπλουτοι ιδιοκτήτες κάποιας σουίτας, ή ενός απλού στούντιο 30 τετραγωνικών απολαμβάνουν πλήρους φορολογικής ασυλίας, καθώς η σημαία ευκαιρίας που "φοράει" το πλοίο, σε συνδυασμό με το ιδιότυπο φορολογικό καθεστώς, επιτρέπει να μένουν μακριά από τις... εφορίες.


Το κόστος του στούντιο ξεκινάει από τα 600.000 δολάρια και μια σουίτα φτάνει μέχρι και τα 13,5 εκατομμύρια. Τα μηνιαία... κοινόχρηστα είναι περίπου 20.000 δολάρια για τα στούντιο και φτάνει μέχρι και τα 150.000 για τις σουίτες, για να καλυφθούν τα έξοδα για τα καύσιμα, το πλήρωμα και άλλες ανάγκες.

Διαβάστε εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.