Translate

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστημονική.... δικαίωση για τους άντρες


Δικαιώνονται μέσω της… επιστήμης οι άνδρες που κοιμούνται σχεδόν αμέσως, μόλις ολοκληρώσουν τη σεξουαλική επαφή με τις συντρόφους τους, παρά τις συχνά εκτοξευόμενες από το ασθενές φύλο κατηγορίες ότι τα… αρσενικά «είναι γαϊδούρια», ή «δεν ενδιαφέρονται για τις συντρόφους τους».

Σύμφωνα με έρευνα Γάλλων ειδικών που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της έγκριτης ιατρικής επιθεώρησης των Νευροεπιστημών και της Βιοσυμπεριφοράς, ο αρσενικός εγκέφαλος εκλύει χημικές ουσίες που λειτουργούν ως σήματα που καταστέλλουν την ερωτική επιθυμία μετά την ερωτική πράξη και παράλληλα προκαλούν έντονη διάθεση για ύπνο. Η… υπερπαραγωγή σεροτονίνης και οξυτοκίνης μετά την ολοκλήρωση θεωρείται υπεύθυνη για την υπνηλία που στέλνει τους άνδρες στην… αγκαλιά του Μορφέα, παρά τις συχνές διαμαρτυρίες των γυναικών.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την εγκεφαλική λειτουργία ανδρών, τόσο κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνομιλίας όσο και μετά την ολοκλήρωσή της και διαπίστωσαν ότι ο φλοιός, το τμήμα εκείνο δηλαδή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την έλλογη συνείδηση, «έσβηνε» κατά τον οργασμό. Την ίδια ώρα δύο άλλες περιοχές του ανδρικού μυαλού, η αμυγδαλή και η έλικα του προσαγωγίου, απελευθέρωναν ουσίες που ελάττωναν στο ελάχιστο την ερωτική επιθυμία.

«Οι έρευνες αυτές μας έδωσαν τις πρώτες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις για το πώς αντιδρά ο ανδρικός εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μετά την εκσπερμάτιση παρατηρείται κατακόρυφη πτώση της ερωτικής επιθυμίας και φυσιολογικά απαιτείται αρκετός χρόνος για να υπάρξει επαναληπτική ερωτική επαφή», σημείωσε ο  Σερζ Στολερού, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που επιμελήθηκε της έρευνας. «Για τις γυναίκες όμως δεν ισχύει το ίδιο, καθώς είναι έτοιμες να ξανακάνουν έρωτα πολύ πιο σύντομα από τους άνδρες, οι οποίοι θέλουν το χρόνο τους».

Οι κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν πάντως σχετική δημοσκόπηση σε δείγμα 10.000 ενηλίκων, σύμφωνα με την οποία το 88% των ανδρών κοιμάται μετά τη συνεύρεση, ενώ αντίθετα μόλις το 46% των γυναικών αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, ενώ υπάρχει και ένα διόλου αμελητέο ποσοστό ανδρών που αποκοιμήθηκαν κατά τη… διάρκεια της ερωτικής πράξης, που ανέρχεται στο 35%.

Πιο επιθυμητές και σέξι στα 28 τους αισθάνονται οι γυναίκες
Οι γυναίκες αισθάνονται πιο επιθυμητές και σέξι στην ηλικία των 28 ετών και η αυτοπεποίθησή τους φτάνει στο ζενίθ στα 32, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στη Βρετανία, στόχος της οποίας είναι να τις ενθαρρύνει να… συμφιλιωθούν με την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι περισσότερες από εκείνες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δήλωσαν ικανοποιημένες με τα οπίσθια και τα στήθη τους, αλλά και με τις διαστάσεις της περιφέρειάς τους.

Ιδιαίτερα σημεία της ανατομίας τους που τις κάνουν… υπερήφανες είναι τα μάτια με 23% και τα στήθη με 20%, ενώ και το μυαλό παίρνει το… χάλκινο μετάλλιο με 13%. Αν μπορούσαν να αλλάξουν κάτι στο σώμα τους θα ήταν τα πόδια τους, έτσι ώστε να είναι μακρύτερα και πιο αδύνατα, όπως απάντησε το 41% των γυναικών. Οι 2.000 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα σημείωσαν επίσης ότι τα στοιχεία που απολαμβάνουν περισσότερο από το φύλο τους είναι η ένδυση, τα… τακούνια, η περιποίηση σώματος, μαλλιών και τα καλλυντικά. Ως σημαντικό λόγο έλλειψης αυτοπεποίθησης οι γυναίκες ρίχνουν την… ευθύνη στους πρώην τους, ιδίως αν εκείνοι διέκοψαν τη σχέση τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.