Translate

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Θετική η αξιολόγηση για τον τεχνητό ύφαλο LSD-32


Δέκα χρόνια μετά τη βύθιση του Spiegel Grove, ενός αμερικανικού σκάφους επιφανείας του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά του Κη Λάργκο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η αξιολόγηση του εγχειρήματος κρίνεται θετικά από τους αυτοδύτες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής. Σύμφωνα με τον Ρας Γηέηγκελ, πρόεδρο του τοπικού επιμελητηρίου, ο ετήσιος τζίρος που προκαλεί η παρουσία αυτοδυτών και των οικογενειών τους στην περιοχή ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια δολάρια. 


Περιβαλλοντικές οργανώσεις που είχαν αντιταχθεί στη βύθιση του πλοίου, υποστηρίζοντας δικαιολογημένα ότι περιέχει πολλές βλαβερές ουσίες, είναι πλέον ικανοποιημένη από την παρουσία του στο βυθό, καθώς έχει αυξήσει τη βιοποικιλότητα στην περιοχή και παρέχει ασφαλές καταφύγιο για πολλά είδη υποβρύχιας ζωής.


Οι δύτες είναι και αυτοί ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα προσβάσιμο ναυάγιο μήκους 160 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από την ακτή και σε μικρό σχετικά μέγιστο βάθος των 40 περίπου μέτρων είναι στη διάθεσή τους για καταδύσεις αναψυχής. 

Ένα πείραμα που τελικά φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. 


Για ρίχτε μια ματιά εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.