Translate

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Καταδύσεις στα πυρηνικά ναυάγια της ατόλης Μπικίνι


Αποτελούν πιθανότατα το όνειρο του κάθε αυτοδύτη: Πρόκειται για τα ναυάγια πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν στο πλαίσιο πυρηνικών δοκιμών στην ατόλη Μπικίνι του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μεταξύ των 12 έως 15 ναυαγίων που βρίσκονται από βάθη περίπου 30 μέτρων μέχρι και 100, ξεχωρίζει το ιαπωνικό θωρηκτό Ναγκάτο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Σαρατόγκα και το καταδρομικό Λάμσον.


Καταδυτικές αποστολές διοργανώνονται τακτικά στο πυρηνικό νεκροταφείο της ατόλης, με τους δύτες να βλέπουν από κοντά τα θηριώδη πλοία, τα οποία βυθίστηκαν από ατομικές βόμβες, στα πλαίσια δοκιμών των ΗΠΑ.


Αν και η ραδιενέργεια είναι πλέον αμελητέα, οι συνοδοί αυτοδύτες προειδοποιούν τους τουρίστες να μην αγγίζουν ούτε να αφαιρούν κομμάτια των ναυαγίων ως αναμνηστικά. 


Το αεροπλανοφόρο Σαρατόγκα βυθίστηκε όπως ήταν στην επιφάνεια, με τα αεροσκάφη να βρίσκονται ακόμαα στο κατάστρωμά του, ενώ το ιαπωνικό θωρηκτό παρουσιάζει ένα απόκοσμο θέαμα, με τα κανόνια του στραμμένα προς την επιφάνεια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.