Translate

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Βρήκαν αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου στην έρημο


Ένα αεροσκάφος Curtiss P40, το οποίο χάθηκε στη Σαχάρα το 1942 βρήκε κατά τύχη υπάλληλος πετρελαϊκής εταιρείας στην Αίγυπτο. 

Το χαμένο "Κίτιχωκ" της Βρετανικής RAF ήταν σε άριστη κατάσταση, ακριβώς όπως ήταν εκείνη τη μέρα του πολέμου που πιθανότατα λόγω βλάβης ο πιλότος του Ντένις Κόππινγκ αναγκάστηκε να το προσγειώσει στη μέση του πουθενά, 300 περίπου χιλιόμετρα από την κοντινότερη πόλη. 


Σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο άτυχος πιλότος, ο οποίος επέζησε της αναγκαστικής προσγείωσης, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με κάποια βάση, τελικά αποφάσισε να περπατήσει μέχρι να βρει βοήθεια. Δυστυχώς όμως χάθηκε για πάντα στην έρημο.


Η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική όχι μόνο λόγω του ότι το Ρ40 είναι σε άριστη κατάσταση, δεδομένης της 70χρονης παραμονής του στην έρημο, αλλά επειδή επίσης δεν είχαν αφαιρεθεί αντικείμενα από αυτό. Πυροτεχνουργοί της Αιγύπτου πάντως αφαίρεσαν σφαίρες από τα πυροβόλα του αεροσκάφους, ενώ πλέον προγραμματίζεται ο επαναπατρισμός του, έτσι ώστε μετά από την κατάλληλη συντήρηση να εκτεθεί σε μουσείο της Βρετανίας. 




Δείτε εδώ βίντεο: http://www.military.com/video/operations-and-strategy/second-world-war/ww2-curtiss-p40-found-in-desert/1601516484001/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.