Translate

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Βρήκαν απάντηση στο αίνιγμα της Τουνγκούσκα;


Στις 7:17 το πρωί της 30ης Ιουνίου του 1908, μια έκρηξη 1000 φορές ισχυρότερη από την ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας συγκλόνισε την περιοχή της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία, ισοπεδώνοντας μια έκταση 1600 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι θεωρίες πολλές, με τους λάτρεις των εξωγήινων, των θεωριών συνωμοσίας και των απανταχού της Γης φίλων του ανεξήγητου να υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για έργο UFO.

Οι επιστήμονες από την άλλη αμφιταλαντεύονταν μεταξύ ενός κομήτη που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και εξερράγη μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνειά της και ενός μετεωρίτη, ενός σώματος πάγου που εξατμίστηκε από την τριβή με την ατμόσφαιρα και προκάλεσε έκρηξη. 

Σήμερα, Ιταλοί γεωλόγοι και φυσικοί ισχυρίζονται ότι επιτέλους βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα των 104 ετών: Πραγματοποιώντας μαγνητικές και σεισμικές έρευνες στη λίμνη Τσέκο, η οποία θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από την έκρηξη, διαπίστωσαν ότι κάτω από τον πυθμένα της υπάρχει ένα πετρώδες συμπαγές αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι θραύσμα του ουράνιου σώματος που έπεσε στη Σιβηρία το 1908.

Η απάντηση θα δοθεί σύντομα, όταν γίνει αυτοψία στη λίμνη με ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό.

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.