Translate

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αναζητώντας UFO στο βυθό της Βαλτικής


Εντοπίστηκε κατά τύχη με τη βοήθεια ηχοβολιστικών συσκευών πριν από ένα χρόνο στο βυθό της Βαλτικής, ανάμεσα στα θαλάσσια σύνορα της Σουηδίας και της Φινλανδίας, σε βάθος 90 περίπου μέτρων. Οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και προκάλεσαν ρίγη ενθουσιασμού στους απανταχού θιασώτες των θεωριών συνομωσίας, οι οποίοι στο σχήμα του «διάβασαν» την παρουσία… εξωγήινων, καθώς θυμίζει έντονα το "Μιλλένιουμ Φάλκον" ένα από τα διαστημόπλοια που πρωταγωνίστησαν στις κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των Άστρων».


Σε λίγες ημέρες, βαθυδύτες θα καταδυθούν στο «άγνωστο αντικείμενο» χρησιμοποιώντας εξελιγμένο εξοπλισμό και θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις, οι οποίες θα φωτίσουν την πραγματικότητα. «Πιστεύω ότι δε θα βρουν τίποτα», σημειώνει ο εκδότης του αμερικανικού περιοδικού «Ο σκεπτικιστής» Μπέντζαμιν Ράντφορντ, ο οποίος αντιμετωπίζει καχύποπτα τις θεωρίες αυτές και συμπληρώνει: «Οι ηχοβολιστικές συσκευές πλευρικής σάρωσης πολλές φορές παρουσιάζουν ανακριβή δεδομένα, καθώς αντανακλούν κάποια γεωλογική ανωμαλία στο βυθό».


Αν και υπάρχουν αρκετές αληθοφανείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι το «UFO», από σχηματισμό βράχων, μέχρι παλιό ναυάγιο ή φυσική οπή διαφυγής φυσικού αερίου από τον πυθμένα της θάλασσας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η πραγματικότητα ίσως ξεπεράσει κάθε φαντασία. Ο κ. Ράντφορντ πάντως κρατάει… μικρό καλάθι: «Ελπίζω ότι η καταδυτική αποστολή θα δώσει πειστικές απαντήσεις, γιατί αλλιώς οι θεωρίες συνομωσίας θα σημειώσουν και πάλι ρεκόρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.