Translate

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σκελετός από τη μάχη του Βατερλώ


200 σχεδόν χρόνια μετά τη μάχη του Βατερλώ, στις 18 Ιουνίου το 1815, η οποία σήμανε και το τέλος του Ναπολέοντα, Βέλγοι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν άθικτο σκελετό στρατιώτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης. 

"Μπορείς σχεδόν να δεις τις τελευταίες του στιγμές" ανέφερε ο αρχαιολόγος Ντομινίκ Μποσκέ, καθώς στα πλευρά του άτυχου στρατιώτη υπάρχει ακόμα σφηνωμένη η σφαίρα που τον έστειλε στον άλλο κόσμο.

Ο σκελετός βρέθηκε σε έναν ρηχό τάφο βάθους μόλις 40 εκατοστών και αν και δεν είχε απομείνει ίχνος από την ενδυμασία του, λόγω των συνθηκών στο πεδίο, βρέθηκαν πάνω του ένα κουτάλι, ένα νόμισμα, ένα δερμάτινο λουρί και ένα κομμάτι σκαλισμένου ξύλου με τα αρχικά C.B.

Αν και δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή η εθνικότητα του σκελετού, το σημείο που εντοπίστηκε δείχνει ότι πιθανόν πρόκειται για Άγγλο, καθώς στο σημείο εκείνο είχαν τις γραμμές τους οι άντρες του Ουέλλινγκτον. 

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση ενός ιστορικού για την Ευρώπη πεδίου μάχης, καθώς απομακρύνονται καταστήματα, εστιατόρια και πάρκινγκ που καλύπτουν μεγάλο μέρος του, ώστε να αποκατασταθεί στη μορφή που είχε τη 18η Ιουνίου το 1815.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.