Translate

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Άλμα στο κενό από τα 11.500 μέτρα



Άλμα στο κενό από ύψος 11.500 περίπου μέτρων έκανε ο 29χρονος Κολομβιανός κασκαντέρ Τζόναθαν Φλόρες, καταρρίπτοντας τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ, ταχύτητας, ύψους, οριζόντιας απόστασης στον αέρα και άλματος χωρίς αλεξίπτωτο, τα οποία αναγνωρίστηκαν από το γνωστό βιβλίο «Γκίνες».


Το παράτολμο εγχείρημα του εκκεντρικού Κολομβιανού διάρκεσε σχεδόν δέκα λεπτά, από τη στιγμή που πήδηξε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο σημείο ρίψης, μέχρι τη στιγμή που άγγιξε στο έδαφος. Εξοπλισμένος με φιάλες παροχής αέρα, δεδομένου ότι στο ύψος των 11,5 χιλιομέτρων η ατμόσφαιρα είναι φτωχή σε οξυγόνο, ειδική στολή που αντέχει σε θερμοκρασίες -45 βαθμών Κελσίου και με αλεξίπτωτο που χρησιμοποίησε στα τελευταία 1200 μέτρα της καθόδου του ο Φλόρες διάνυσε μια οριζόντια απόσταση 26 περίπου χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα καθόδου που «άγγιξε» τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.


Ο ίδιος ο Φλόρες απαθανάτισε το άλμα του, με κάμερα που είχε τοποθετήσει στο κράνος του και μετά την επιτυχημένη προσγείωσή του δήλωσε ενθουσιασμένος: «Ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Μπορεί να ήταν κάπως επικίνδυνο, αλλά η ηθική ανταμοιβή και τα συναισθήματα είναι μοναδικά».

Ο Κολομβιανός δεν είναι ο μόνος που ασχολείται με τέτοια χόμπι. Άλλοι επαγγελματίες… ριψοκίνδυνοι σκοπεύουν σύντομα να καταρρίψουν τις επιδόσεις του Φλόρες, καθώς όπως είπε ο ίδιος θα κάνει ένα διάλειμμα, καθώς «η γυναίκα μου δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένη με τα άλματά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.