Translate

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 24-30 Ιουνίου 2012


Ακρίτες χωρίς γιατρούς
Φαρμακείο δεν υπάρχει στην Ανάφη και το Αγαθονήσι, σε άλλα νησιά της άγονης γραμμής δεν υπάρχει γιατρός ούτε για… δείγμα, σε μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας του κράτους για χιλιάδες ανθρώπους που αισθάνονται ξεχασμένοι. Οι άθλιες υγειονομικές συνθήκες, ένα ακόμα δείγμα της κατάρρευσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, θύμα της απουσίας έστω και υποτυπώδους σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς που προτιμούν να πιάνουν… στασίδι στις τηλεοράσεις για να προβάλλουν το… έργο τους.

Το βαγόνι της ντροπής
Σε εγκαταλελειμμένο βαγόνι ζει μια πολύτεκνη οικογένεια στην Κομοτηνή, μια ακόμα τραγική ιστορία που έρχεται στο φως της «Ελλάδας του Μνημονίου». Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση και τα τέσσερα παιδιά με τη μητέρα τους αναγκάζονται να βιώνουν καθημερινά τον πλήρη ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τέτοια φαινόμενα αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο σε όλη τη χώρα, καταδεικνύοντας με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Καθηγητές της… απάτης
Σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν εννέα μέλη της σπείρας καθηγητών και υπαλλήλων του Παντείου πανεπιστημίου, οι οποίοι έκλεψαν δύο δις παλιές… δραχμές από κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα την περίοδο 1992-98 και τις «επένδυσαν» σε είδη πολυτελείας. Η «συμμορία με τις Φερράρι και τα τζακούζι» δρούσε ανενόχλητη και είχε μετατρέψει το εκπαιδευτικό ίδρυμα σε άντρο κλεφτών και απατεώνων. Οι διδάκτορες της… απάτης θα περάσουν αρκετά χρόνια πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Υπουργικές… απώλειες
Μετά την παραίτηση του Β. Ράπανου από το θώκο του «Τσάρου» της Οικονομίας λόγω προβλημάτων υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος εξωθήθηκε σε παραίτηση, μετά την καταγγελία ότι διέθετε εξωχώρια εταιρεία, για να αποφεύγει τη φορολόγηση. Αν και η πρακτική αυτή θεωρείται συνήθης στους ναυτιλιακούς κόλπους, το ασυμβίβαστο του εκλεκτού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τον οδήγησε στην έξοδο.

Κύπρος, η τέταρτη
Η Κύπρος γίνεται το τέταρτο μέλος της Ευρωζώνης που καταφεύγει στο μηχανισμό στήριξης, μετά την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, με την Ισπανία να βρίσκεται ήδη στον… προθάλαμο της εντατικής. Τα σενάρια περί πακτωλού χρημάτων από τη Ρωσία και την Κίνα αποδείχθηκαν μια ακόμα… φούσκα και έτσι η Κύπρος θα βρεθεί και εκείνη στη μέγγενη του Μνημονίου και την ασφυκτική παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Φάρμακα εξωτερικού
Ο ΕΟΦ αποφάσισε να ζητηθεί η «οικειοθελής συμμόρφωση» των φαρμακευτικών εταιρειών στην παύση εξαγωγών, καθώς εκτός από την κατάρρευση του τομέα της Υγείας και την έλλειψη φαρμάκων για τους Έλληνες ασθενείς, οι χαμηλές τιμές τους σε σύγκριση με τις αντίστοιχες άλλων χωρών της Ε.Ε. έχει ως αποτέλεσμα να συμφέρει τις εταιρείες αυτές να τα εξάγουν, με κέρδος τη διαφορά τιμής.  Από τη στιγμή που η Υγεία μπαίνει σε λογιστικά… κιτάπια, θύματα είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που την βλέπουν να μετατρέπεται σε δυσεύρετο αγαθό.

Στο δρόμο των Ισπανών
Αύξηση κατά 22% στις εξώσεις σημειώθηκε στην Ισπανία μέσα σε ένα μόλις έτος και ένα εκατομμύριο Ίβηρες βρίσκονται σε «πόλεμο» με τις τράπεζες, την αστυνομία και τους δικαστικούς κλητήρες, προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους. Με την ανεργία να καλπάζει στο 24%, η χώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης που έχει γνωρίσει τις τελευταίες δεκαετίες και από το 2008 έχουν κατασχεθεί 150.000 σπίτια από τις τράπεζες. Εικόνες από το μέλλον και για την Ελλάδα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.