Translate

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Υποβρύχια "Σταρ Τρεκ" θα παράγουν ηλεκτρισμό από θαλάσσια ρεύματα



Τεράστιοι υποβρύχιοι… χαρταετοί, που θυμίζουν διαστημόπλοια είναι η πρόταση εταιρείας για την παραγωγή ενέργειας από τα θαλάσσια ρεύματα. Όσο και αν ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για την ανάπτυξή της, καθώς και επιχορήγηση από ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού μοντέλου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρουσίασαν τη συγκεκριμένη πρόταση το σύστημα αποτελείται από ένα σμήνος υποβρύχιων… χαρταετών, οι τουρμπίνες των οποίων θα κινούνται από τα θαλάσσια ρεύματα και στη συνέχεια θα το μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό.



Τέλος στην εμφάνιση φωτογραφικού υλικού παιδικής κακοποίησης και πορνογραφίας θέλει να θέσει η Google, αποκλείοντας -μέσω ειδικών αλγορίθμων- την εμφάνιση σχετικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης, τα δημοφιλή δηλαδή «ψαχτήρια» του Διαδικτύου, όπως αποκαλούνται.
Ο περιορισμός θα εφαρμοστεί αρχικά σε αγγλόφωνες αναζητήσεις και θα επεκταθεί μέσα στο 2004 και σε άλλες 160 περίπου γλώσσες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ «δε θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε σε απόλυτο βαθμό την παιδική πορνογραφία από το Διαδίκτυο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε την προβολή τέτοιου περιεχομένου».
Πηγή: Google


Ενεργό ηφαίστειο, κρυμμένο κάτω από ένα χιλιόμετρο αιώνιων πάγων εντόπισαν επιστήμονες στο Νότιο Πόλο. Οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, μελέτησαν σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν το 2010 και το 2011 στη δυτική Ανταρκτική και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι προκλήθηκαν από τη δραστηριότητα ενός ηφαιστείου που είναι ενεργό εδώ και 8.000 χρόνια. Αν και υπάρχουν και άλλα ηφαίστεια, ενεργά και μη στην Ανταρκτική, η ανακάλυψη ενός ακόμα, κρυμμένου βαθιά στους πάγους, προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς σε ενδεχόμενη μεγάλη έκρηξή του θα προκληθεί ταχύτατη τήξη των πάγων στην ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.