Translate

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ταυτοποιήθηκε το ναυάγιο του υποβρυχίου HMS Olympus


Το ναυάγιο ενός βρετανικού υποβρυχίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που είχε εντοπιστεί το 2008 από ομάδα αυτοδυτών σε βάθος 115 μέτρων και σε απόσταση περίπου 7 ναυτικών μιλίων από τη Μάλτα, ταυτοποιήθηκε με τη χρήση μη επανδρωμένου τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου.


Πρόκειται για το 86 μέτρων HMS Olympus, το οποίο προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε, παρασέρνοντας στην άβυσσο 89 μέλη του πληρώματος και επιβάτες. Μόλις 9 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις ακτές της Μάλτας.


Το HMS Olympus, της κλάσης Odin, καθελκύστηκε το 1928 και τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 1930. Υπηρέτησε στις ασιατικές κτήσεις της τότε βρετανικής αυτοκρατορίας και με την έναρξη του Πολέμου μετακινήθηκε στη Μεσόγειο.


Δέχθηκε επίθεση από ιταλικό αεροσκάφος το 1940, αλλά γλύτωσε τη βύθιση. Παρέμεινε στη Μάλτα για επισκευές και το 1941 επέδραμε στον Κόλπο της Γένοβας κατά εμπορικών πλοίων με περιορισμένη όμως επιτυχία.


Εν πλω προς το Γιβραλτάρ το Μάιο του 1942 συνάντησε τη Νέμεσή του, στις συντεταγμένες 35°55'N, 14°35'E. 


ΠΗΓΗ: http://www.global-adventures.us 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.