Translate

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η κατάρα του χρυσού της ζούγκλας

Μια συντριβή αεροσκάφους στη ζούγκλα το 1953 κρύβει ένα θησαυρό, τον οποίο ψάχνουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.

                                              Ένα Vickers Viscount με τα χρώματα της Air France 


Ένα αεροσκάφος Vickers Viscount των Πακιστανικών Αερογραμμών με 34 επιβάτες εκτελούσε πτήση από το Καράτσι στη Ντάκα, όταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών συνετρίβη στην απροσπέλαστη ζούγκλα της περιοχής Νταλάι.

Μια μόνο γυναίκα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια και αποκάλυψε στον σωτήρα της ότι στο αεροσκάφος υπήρχε μεγάλη ποσότητα χρυσού, η οποία προοριζόταν για μια τράπεζα στην Ντάκα, αλλά και άλλα πολύτιμα είδη που είχαν οι επιβάτες. Λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, πριν προλάβει να δώσει κατάθεση στις αρχές.

Ο Καρτίκ Ντεπάρμα, ο πρώτος χωρικός που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος και ανέσυρε τη γυναίκα έβαλε στις τσέπες του όσο χρυσάφι και κοσμήματα μπορούσε και γύρισε στο σπίτι του. Οι συντοπίτες του είδαν τον φτωχό άνθρωπο να αποκτά συμπεριφορά... μεγιστάνα, ο οποίος άρχισε τον τζόγο και το έριξε στο αλκοόλ, ξοδεύοντας τα πλούτη που απέκτησε. Η τύχη όμως ήταν σκληρή μαζί του, καθώς έχασε τα πάντα και πέθανε το 1955, πριν προλάβει να ξαναπάει στον τόπο της συντριβής για μια ακόμα "ανάληψη" χρυσού και χωρίς να αποκαλύψει που βρισκόταν το αεροσκάφος.

Οι συγχωριανοί του αμέσως θεώρησαν ότι ο θησαυρός ήταν καταραμένος και σχεδόν ξέχασαν την παράξενη ιστορία του 1953.

Τις πρώτες μέρες του 2012 όμως, μια νέα αποστολή εντοπισμού του Viscount ξεκίνησε. Αυτές τις μέρες οι κάτοικοι της περιοχής, σε συνεργασία με τον στρατό "χτενίζουν" την περιοχή, προκειμένου να βρουν τα συντρίμμια και να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει ακόμα χρυσός.

Πολλοί πάντως είναι επιφυλακτικοί, καθώς πιστεύουν πως η κατάρα του 1953 εξακολουθεί να ισχύει.

Χάρτης της περιοχής που κατέπεσε το αεροσκάφος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.