Translate

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το υποβρύχιο που... τουιτάρει


Μπορεί το Twitter να είναι γεμάτο από... εξυπνακισμούς, ανούσια μηνύματα και διαφημίσεις των... υπερεγώ εκατομμυρίων ανθρώπων, να όμως που αποδεικνύεται και χρήσιμο για μια ομάδα επιστημόνων. 


Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο Tavros, το όνομα του οποίου προέρχεται από την ελληνική λέξη... Ταύρος, φορτίζει τις μπαταρίες του με ηλιακή ενέργεια και διαθέτει λογαριασμό στο Twitter, μέσω του οποίου ποστάρει πληροφορίες από τις αποστολές του.


Μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τη διαρροή εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα υποβρύχιο που είναι σε θέσει να περιπολεί για μήνες, προκειμένου να εντοπίσει το συντομότερο νέα θαλάσσια ρύπανση.


Αν και προς το παρόν τα μηνύματα που ποστάρει ο Ταύρος είναι μάλλον λιτά, οι ειδικοί σκοπεύουν να βελτιώσουν τη ροή δεδομένων με στοιχεία που θα είναι πολύτιμα για τους ψαράδες, τους ναυτιλομένους και όσους ενδιαφέρονται για τις καιρικές συνθήκες στις περιοχές που... κόβει βόλτες το υποβρύχιο. 


 Δείτε τα τουιτς του Ταύρου εδώ: https://twitter.com/#!/tavros02 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.