Translate

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Χειροποίητα... υποβρύχια μόνο με 23.000 ευρώ


Με τιμή που θα αγγίζει τις 23.000 ευρώ ένας πολυμήχανος Κινέζος ξεκίνησε την κατασκευή χειροποίητων... υποβρυχίων μίνι διαστάσεων που μοιάζουν κάπως -σε όσους τα θυμούνται- με τα αντίστοιχα ιαπωνικά που χρησιμοποιήθηκαν χωρίς επιτυχία για την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης το 1941. Στους πολλούς, σίγουρα θα θυμίζουν τα βιβλία του Ιουλίου Βερν, ή τα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 


Τα κινέζικα υποβρύχια έχουν αρκετό χώρο για διμελές πλήρωμα, η πλοήγησή τους θυμίζει... αυτοκίνητο και μπορούν να καταδυθούν με ασφάλεια σε μέγιστο βάθος 30 μέτρων, καμία σχέση δηλαδή με τον "Διεκδικητή της Αβύσσου" του Τζέιμς Κάμερον που "άγγιξε" τα 11.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. 




Βέβαια με τιμή αντίστοιχη ενός μεσαίου αυτοκινήτου, η πρόταση για υποβρύχιες βόλτες σε όσους αρέσκονται να βλέπουν τα πράγματα... υποβρυχίως, είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Η μέγιστη ταχύτητά του κάτω από τα κύματα φτάνει στα 13 μίλια ανά ώρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.


Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ένα υποβρύχιο που χωράει στο... γκαράζ σας, απευθυνθείτε στον Κινέζο μάστορα. Ήδη τρεις θαρραλέοι αγοραστές περιμένουν τα υποβρυχιάκια τους, καθώς η "γραμμή παραγωγής" δε μπορεί να κατασκευάσει περισσότερα από ένα υποβρύχιο το μήνα. 


Δείτε βίντεο και περισσότερες φωτό εδώ: http://micgadget.com/24127/chinese-laid-off-man-builds-diy-submarines-for-sale-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.