Translate

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Έκαναν σπίτι τη βάση πυρηνικών πυραύλων



Ο Εντ και η Νταϊάν Πίντεν μετέτρεψαν σε ένα ζεστό σπιτικό μια παλιά βάση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων στις ΗΠΑ, την οποία αγόρασαν πάμφθηνα πριν αρκετά χρόνια.



Σήμερα, η τάση αυτή έχει πλέον γιγαντωθεί και κτηματομεσιτικές εταιρείες διαθέτουν προς πώληση πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες πριν μερικές δεκαετίες, στο απόγειο του ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, ήταν υπόγειες "φωλιές" πυρηνικών όπλων.



Αρκετά τέτοια σιλό βρίσκονται διάσπαρτα στις ΗΠΑ και με τιμές που αρχίζουν από τις 500 χιλιάδες ευρώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ένα τέτοιο ακίνητο.



Η μετατροπή της βάσης σε σπίτι δεν είναι απλή υπόθεση, αν και ο βασικός εξοπλισμός ύδρευσης,  εξαερισμού, ηλεκτρικού και αποχέτευσης υπάρχει ήδη.



Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διάχυση του ηλιακού φωτός σε υπόγειους χώρους που είχαν κατασκευαστεί για να αντέχουν ακόμα και βομβαρδισμό. Η λύση δόθηκε με τη μετασκευή των πυλώνων και των  σιλό εξαερισμού ή εκτόξευσης, οι οποίοι απέκτησαν γυάλινες οροφές.

Η διαρρύθμιση μπορεί να γίνει κατ' εντολή του πελάτη και στο site http://www.missilebases.com/ μπορείτε να δείτε διάφορα σχέδια, προτάσεις και λύσεις, ανάλογα με το βαλάντιό σας και πόσο... βαθιά θέλετε να χωθείτε στη Γη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.