Translate

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 11-17 Μαρτίου 2012


Βενιζέλος αρχηγός
Ο «τσάρος» της Οικονομίας Βαγγέλης Βενιζέλος κατεβαίνει χωρίς αντίπαλο στον στίβο της εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας, λιγότερο ή περισσότερο, τις «ομόφωνες» φαρσοκωμωδίες εκλογής «διαδόχων» στα απολυταρχικά καθεστώτα. Το ερώτημα είναι πόσοι οπαδοί του κόμματός του θα πάνε στις κάλπες αύριο, πληρώνοντας δύο ευρώ έκαστος, για να επιλέξουν τον… μοναδικό υποψήφιο, ελπίζοντας ότι τα ποσοστά δε θα ξεπεράσουν το… 100% των ψήφων.

Φαντάροι και… Σ.Εξ.
Στρατιώτες επιλέγουν… Σ.Εξ, όπως ονομάζεται στη… φανταρίστικη ορολογία η στέρηση εξόδου, ελλείψει χρημάτων. Η εννιάμηνη θητεία κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ ανά οικογένεια και η κρίση έχει κλείσει τους κληρωτούς στα στρατόπεδα, ακόμα και αν είναι εξοδούχοι. Ο μισθός πάντως του κληρωτού ανέρχεται στα 8,80 ευρώ μηνιαίως, όσο δηλαδή αναμένεται να φτάσει και ο αντίστοιχος όσων θα έχουν ακόμα δουλειά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, για να τονωθεί η… ανταγωνιστικότητα και να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Παρελάσεις… προστασίας επισήμων
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα υλοποιηθούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για να προστατευθεί η εξέδρα των επισήμων από γιαούρτια, νεράντζια και άλλες επιθέσεις… αγάπης από αγανακτισμένους πολίτες. Χιλιάδες αστυνομικοί και… κάγκελα παντού θυμίζουν προετοιμασίες για πόλεμο και όχι για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Η λαϊκή δυσαρέσκεια για τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας, από τον… ίδιο πάντως λαό, έχει χτυπήσει «κόκκινο», όπως δείχνει και έρευνα του Παντείου.

«Μάγειρες» του ελλείμματος
Το γνωστό ανέκδοτο για τα «Greek statistics» συνεχίζεται με αποκαλύψεις για το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού του Γ. Παπακωνσταντίνου στο φούσκωμα του ελλείμματος το 2009, που μας έστειλε στη σφιχτή… αγκαλιά του ΔΝΤ. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι όλα έγιναν κατόπιν σχεδίου, στο οποίο η χώρα και οι Έλληνες ήταν… ψιλά γράμματα και αναμενόμενες… παράπλευρες απώλειες. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, λένε οι… μπακάληδες των συμψηφισμών.

Ιδιωτικές απολύσεις Δημοσίου
Εκλογές έρχονται και δεν το… φωνάζουν, αλλά η απόφαση για την απόλυση 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων είναι ειλημμένη. Στα ψιλά πέρασε η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα ότι οι αξιολογήσεις πιθανόν να γίνουν από ιδιωτικές εταιρείες, καθώς «παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό, όταν καταλήξουμε για το πώς θα γίνει αυτή η διαδικασία». Τους κρίνοντες, ποιός θα τους κρίνει;

Αυξάνονται οι κινηματίες του… φαγητού
Τη στιγμή που το κράτος παραμένει παροιμιωδώς ανίκανο να συγκρατήσει ή έστω να ελέγξει τα καρτέλ και τους μεσάζοντες που εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη, νέα... κινήματα ξεπροβάλλουν. Μετά την πατάτα, έρχεται ο οβελίας, το λάδι και το κρασί. Παρά τους κινδύνους που κρύβουν για τη δημόσια Υγεία, καθώς πρόκειται περί ευπαθών ή εύκολα νοθεύσιμων προϊόντων, οι πολίτες αποκτούν πλέον καταναλωτική συνείδηση και κάνουν τη δική τους αντίσταση κατά της αισχροκέρδειας και της αδιαφορίας των αρμοδίων.

Ξαναήρθαν τα… πάμπερς
Συμμορία υπαλλήλων του ΙΚΑ λυμαινόταν τα ταμεία του Ιδρύματος και ένα εκατομμύριο… ευρώπουλα βρέθηκε σε κούτα πάμπερς, θυμίζοντας παλιές… κακές εποχές. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μέλος της σπείρας δήλωσε άγνοια για το θησαυρό με τις… πάνες που βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε αποθήκη ιδιοκτησίας του. Τα διάτρητα συστήματα ελέγχου επιτρέπουν στον κάθε επίορκο υπάλληλο με… ελλειμματική συνείδηση και… αχόρταγη τσέπη να βάζει «χέρι» στα δημόσια ταμεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.