Translate

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

To BBC χρησιμοποίησε φωτό από το Ιράκ για τις δολοφονίες στη Συρία

Την ώρα που ο Δυτικός κόσμος -ο πολιτισμένος ντε- σφυρίζει αδιάφορα στις δολοφονίες αμάχων που γίνονται καθημερινά στη Συρία είτε από το καθεστώς του Άσαντ είτε από ισλαμιστικές φράξιες, ο πόλεμος της προπαγάνδας παρασύρει και τα λεγόμενα "αντικειμενικά" και "αμερόληπτα" ΜΜΕ.

Τελευταίο επεισόδιο στη μάχη των εντυπώσεων η φωτογραφία που ανάρτησε το BBC, την οποία απέδιδε σε "ακτιβιστή" και με λεζάντα "Η εικόνα αυτή -η οποία δεν μπορεί να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητες πηγές- θεωρείται ότι δείχνει τα πτώματα των παιδιών που περιμένουν την ταφή".

Η πραγματικότητα όμως χάλασε αυτή την τόσο... ωραία ιστορία. Η φωτογραφία αυτή δεν είναι "κάποιου ακτιβιστή". Δεν είναι καν από τη Συρία. Δεν είναι ούτε πρόσφατη. 

Αντίθετα, την τράβηξε ο Ιταλός επαγγελματίας φωτογράφος Μάρκο Ντι Λάουρο και τη διένειμε μέσω του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Γκετί (Getty Images). Ο Ντι Λάουρο την έιχε τραβήξει πριν από 9 χρόνια, το 2003, στο Ιράκ. 

Όταν αποκαλύφθηκε το φιάσκο, το BBC την "κατέβασε" από το σάιτ του και την αντικατέστησε με μια άλλη.

Αναρωτιέστε αν κάποιος από το BBC ζήτησε συγγνώμη; Όχι. Απλά εκπρόσωπος του μεγάλου δικτύου είπε ότι "είχαμε βάλει στη λεζάντα ότι η προέλευση της φωτογραφίας δεν μπορεί να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητες πηγές".

Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.