Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 27 Μαΐου-2 Ιουνίου 2012



Δάσκαλε που δίδασκες…
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επιτέθηκε κατά των Ελλήνων με συνέντευξή της στην αγγλική εφημερίδα «Γκάρντιαν» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα του λογαριασμού για την Ελλάδα». Οι αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων ήταν θυελλώδεις, η κυρία… ΔΝΤ αναγκάστηκε να ανασκευάσει και τελικά αποδείχθηκε ότι η ίδια δεν πληρώνει φόρους, αξιοποιώντας το… άσυλο που της προσφέρει η θέση της. Δάσκαλε που δίδασκες…

Σε… τευτονικές τσέπες
Την ώρα που τα σενάρια περί εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δίνουν και παίρνουν και η παραπληροφόρηση οργιάζει, το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Μπλούμπεργκ σημειώνει ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι σωτήρια για τις… γερμανικές τράπεζες, καθώς τα πακέτα στήριξης που λαμβάνει η χώρα μας τελικά καταλήγουν, δια της πλαγίας οδού, στα θησαυροφυλάκια του Βερολίνου, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα που αλλιώς θα καλούνταν να καλύψουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Φορο..κλάμα
Η… πατέντα της μετακύλισης των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, προκειμένου να μην εκραγούν οι πολίτες με την αναίσχυντη φοροαφαίμαξη, τελικά γύρισε σαν μπούμερανγκ. Στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα πάνε… οπλισμένοι με τα εκκαθαριστικά, τις απειλές για κατασχέσεις των σπιτιών τους και τα χαράτσια ανά χείρας. Με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τις τιτάνιες σπατάλες του Κράτους και την παροιμιώδη ανικανότητα του φορολογικού μηχανισμού όμως τι έγινε; Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.

Καθημερινές αυτοκτονίες
Κατάθλιψη το εθνικό μας άθλημα, απελπισία το μενού και αυτοκτονίες η καθημερινότητα. Οικογενειάρχες αυτόχειρες «δείχνουν» ότι η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της και δεν αντέχει άλλη εμπορία μιζέριας και σκοταδισμού που προωθεί την «εξυγίανση» της Οικονομίας σε βάρος του δικαιώματος στην αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Ισπανική… υποχώρηση
Η Ισπανία μπήκε στο στόχαστρο των… κορακιών που βλέπουν το τραπεζικό της σύστημα να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Τα στοιχήματα για έξοδό της από το ευρώ αρχίζουν να μην έχουν καλές… αποδόσεις και από κοντά ακολουθεί και η Ιταλία. Εκείνοι που θεωρούσαν την Ελλάδα ως υπαίτια όλων των δεινών ενός συστήματος που καταρρέει εκ των έσω, τι έχουν να πουν τώρα;

Γερμανική ποίηση
Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας με το ποίημά του «Η ντροπή της Ευρώπης» μέμφεται τη Γηραιά Ήπειρο και ιδίως τη χώρα του που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν με πνευματική πενία αν απαρνηθούν το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Μια ειλικρινής φωνή που δε διστάζει να εκθέσει εκείνους που ξεχνούν εύκολα και αυτούς οι οποίοι κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων λαών.

Πανελλαδικό… καψόνι
Μέσα σε όλα, είχαμε και τις ανεκδιήγητες παλινωδίες των «φωστήρων» του υπουργείου Παιδείας, με ένα θέμα στη Φυσική να χαρακτηρίζεται αρχικά «λανθασμένο» και στη συνέχεια «ορθό». Ποιοι παίζουν με τις ψυχές χιλιάδων εφήβων που ελπίζουν σε μια θέση σε κάποια σχολή; Προφανώς οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες ανακυκλώνουν ένα εκτρωματικό μοντέλο εκπαίδευσης που βασίζεται στην παπαγαλία, την απομνημόνευση και δεν αφήνουν περιθώριο στην κριτική και δημιουργική σκέψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.